Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Египетската кухня - раят за вегетарианците!Египетската кухня води началото си още от Древен Египет. Тя е запазила месните си кулинарни вкусове и ги е допълнила с тези на Средиземноморската кухня....
18 Юни
Тайните на кубинската кухняПохапват и кимбомбо, няме и дюка, тези три култури са всъщност кореноплодни и не особено познати в европейките кухни, но много използвани и обичани в Куба....
19 Дек.
Тайните на тайландската кухняМагията на тайландската кухня се крие в сливането на вкусовете. Тайландците буквално са издигнали храната в свой култ....
05 Март
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Световни кухни: Шанхайска кухняТова важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Египетската богиня на плодородиетоЕгипетската богиня на плодородието е Изида. Тя е символ на женствеността и на съпружеската вярност, на водата и на вятъра, тя е съпругата на бог Озирис....
13 Септ.
1
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Малките тайни на голямата кухняС елементарни познания за продуктите можете да постигнете много в кухнята.
Ананасът и кивито не стават за желиране. Те съдържат вещества, които пречат на желатина да се сгъсти....
16 Януари
Вкусно! Дисниленд на храната разкрива тайните на италианската кухняМястото, което мнозина сравняват с Дисниленд на храната, има за цел не просто да популяризира традиционната кухня по тези земи, но и да спомогне за разпространението на местните традиции....
28 Юли
Бавното готвене - тайната на гръцката кухняМного може да се говори за тази невероятно вкусна и усъвършенствана с векове кухня, но по-добре е тя да се опита....
25 Юли
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол. За да се направи мирин, задушен мочи-гом (олющен ориз), кум годжи (култивиран ориз) и шочу (дестилирана алкохолна напитка) се смесват и ферментират около 2 месеца...
14 Ноем.
Асафетида - тайното злато на индийската кухняТипично е използването ѝ в индийската кухня. Друг аспект, в който се използва асафетида, е системата за лечение на изтока Аюрведа. Там е позната още като "асант", "храна на боговете", "миризлива смола" и др....
17 Окт.
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
06 Май
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
14 Май
6
Козуначени кифли от моята кухняСТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
13 Окт.
3
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняНаправете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
12 Януари
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеКогато говорим за подправките трябва да кажем, че не самите подправки са тайната на индийската кухня, а уникалната смесица от тях. Една от най-известните им подправки, която носи аромата на Индия, e Гарам масала....
30 Май