Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Египетската кухня - раят за вегетарианците!Египетската кухня - раят за вегетарианците!
18 Юни
Египетската кухня води началото си още от Древен Египет. Тя е запазила месните си кулинарни вкусове и ги е допълнила с тези на Средиземноморската кухня....
Тайните на кубинската кухняТайните на кубинската кухня
19 Дек.
Похапват и кимбомбо, няме и дюка, тези три култури са всъщност кореноплодни и не особено познати в европейките кухни, но много използвани и обичани в Куба....
Тайните на тайландската кухняТайните на тайландската кухня
05 Март
Магията на тайландската кухня се крие в сливането на вкусовете. Тайландците буквално са издигнали храната в свой култ....
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца специалитет от османската кухня
20 Април
Ястието на младоженеца е специалитет от османската кухня. Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
Световни кухни: Шанхайска кухняСветовни кухни: Шанхайска кухня
30 Август
Това важи в пълна сила и за Шанхайската кухня, която придобива все по-голяма популярност....
Световни кухни: Кубинска кухняСветовни кухни: Кубинска кухня
28 Ноем.
Кубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
Египетската богиня на плодородиетоЕгипетската богиня на плодородието
13 Септ.
1
Египетската богиня на плодородието е Изида. Тя е символ на женствеността и на съпружеската вярност, на водата и на вятъра, тя е съпругата на бог Озирис....
Круфини от моята кухняКруфини от моята кухня
13 Май
Круфините от моята кухня са много вкусни! Източник: LudaEasyCook Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
Малките тайни на голямата кухняМалките тайни на голямата кухня
16 Януари
С елементарни познания за продуктите можете да постигнете много в кухнята. Ананасът и кивито не стават за желиране. Те съдържат вещества, които пречат на желатина да се сгъсти....
Вкусно! Дисниленд на храната разкрива тайните на италианската кухняВкусно! Дисниленд на храната разкрива тайните на италианската кухня
28 Юли
Мястото, което мнозина сравняват с Дисниленд на храната, има за цел не просто да популяризира традиционната кухня по тези земи, но и да спомогне за разпространението на местните традиции....
Бавното готвене - тайната на гръцката кухняБавното готвене - тайната на гръцката кухня
25 Юли
Много може да се говори за тази невероятно вкусна и усъвършенствана с векове кухня, но по-добре е тя да се опита....
Мирин - тайната подправка на японската кухняМирин - тайната подправка на японската кухня
14 Ноем.
Мирин е японска подправка, която съдържа около 14% алкохол. За да се направи мирин, задушен мочи-гом (олющен ориз), кум годжи (култивиран ориз) и шочу (дестилирана алкохолна напитка) се смесват и ферментират около 2 месеца...
Асафетида - тайното злато на индийската кухняАсафетида - тайното злато на индийската кухня
17 Окт.
Типично е използването ѝ в индийската кухня. Друг аспект, в който се използва асафетида, е системата за лечение на изтока Аюрведа. Там е позната още като "асант", "храна на боговете", "миризлива смола" и др....
Мокър сладкиш от турската кухняМокър сладкиш от турската кухня
17 Януари
1
Оставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш. Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
Пилешка супа от моята кухняПилешка супа от моята кухня
13 Май
2
Пилешката супа от моята кухня е много вкусна. Източник: Бележките на Мама...
Скариди саганаки от моята кухняСкариди саганаки от моята кухня
13 Май
Оставя се на котлона за още една минута. Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз. Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни! Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
Млечна баница от моята кухняМлечна баница от моята кухня
06 Май
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката. Охлажда се. Млечната баница от моята кухня е чудна!...
Крем Брюле от моята кухняКрем Брюле от моята кухня
13 Май
6
Кремът Брюле от моята кухня е готов. Източник: Френска кухня Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
Ризото Миланезе от моята кухняРизото Миланезе от моята кухня
13 Май
Ризотото Миланезе от моята кухня е много вкусно. Източник: италианска кухня Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
Бриош – Brioches от моята кухняБриош – Brioches от моята кухня
14 Май
6
Преди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво. Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
Козуначени кифли от моята кухняКозуначени кифли от моята кухня
13 Окт.
3
СТАРТЕР: първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледни Линцер сладки от моята кухня
14 Май
Коледните Линцер сладки от моята кухня са готови. Източник: Приятел Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняШекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухня
12 Януари
Направете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте. Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
Сладка спаначена торта от турската кухняСладка спаначена торта от турската кухня
24 Февр.
Украсявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание. Аз украсих спаначения сладкиша с нар. Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
Тайната на индийската кухня се крие в подправкитеТайната на индийската кухня се крие в подправките
30 Май
Когато говорим за подправките трябва да кажем, че не самите подправки са тайната на индийската кухня, а уникалната смесица от тях. Една от най-известните им подправки, която носи аромата на Индия, e Гарам масала....