Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Полезни съвети при приготвянето на рибаА ето и някои важни иполезни при готвенето на риба:
- Пържената риба е особено вкусна, когато преди пърженето се потопи в прясно мляко, а след това в брашно и тогава се пържи в силно сгорещено олио....
16 Юли
Сочна пица на тиганПохлупете с капак и оставете на слаб огън за около 10-15 минути. Сочната пица на тиган е готова....
30 Януари
Вкусна и сочна лазаняПоставете във фурната да се пече при 180°C за 25 минути вкусната и сочна лазаня.
Когато се изпече, сервирайте лазанята с телешка кайма и украсете с дафинови листа и магданоз....
21 Септ.
Тънкости при приготвянето на рибаПри някои по-големи риби е добре да премахнете и хрилете, защото могат да придадат горчив вкус на рибното ви ястие....
26 Дек.
Съвети за приготвянето на рибаСредата на филето обаче все още не трябва да е съвсем изпечена, а просто да смени цвета си, но в същото време да остане сочна....
17 Юли
Сочна Баклава с орехи на ромбчетаБаклавата се нарязва, залива сe с останалото масло, и се пече на 160°С за около 1 1/2 час.
Залива се с вече студения сироп....
22 Септ.
Съвети за приготвяне на рибаЗа да има рибата мексикански вкус, добавете към готова доматена салца нарязано на кубчета авокадо и ситно нарязан пресен кориандър. Това е подходящо за пържена риба....
16 Май
Тайните на приготвянето на полезни храни на барбекюКолкото и да е вкусно и предпочитано, месото, приготвено на барбекюто, не е най-добрият избор за здравословното хранене....
07 Юли
Тайната на панираната рибаРазгледай още нашите рецепти за:
- паниран шаран;
- паниран толстолоб;
- паниран хек;
- тайни за вкусна риба;...
16 Дек.
Вкусна баница на квадратиСложете на баницата на квадрати да се пече в предварително загряна на 180-190 градуса до готовност.
Щом се изпече, извадете, напръскайте с водичка и задушете с кърпа. Баницата се получава невероятно мека и вкусна....
08 Юли
4
Вкусна торта на тиганНа етапи прибавете брашното и замесете меко и нелепнещо по ръцете тесто.
Разделете тестото на 11 равни и добре оформени топки....
10 Август
Вкусна лютеница на фурнаПрибавяме олиото и сол на вкус. Печем в загрята фурна близо час и половина, разбъркваме от време на време да не загори.
Трябва да се получи гъста лютеница, след като е готова я минаваме през пасатор или робот....
25 Февр.
2
Вкусна червеноперка на тиганПредварително почистете рибата от вътрешностите и люспите. Измийте я под обилно течаща вода. Отцедете я.
Загрейте олиото в дълбок тиган.
Смесете подправките и ги прибавете към царевичното брашно.
Разбъркайте до пълното...
06 Януари
Вкусна скумрия на фурнаПоднесете печената скумрия с варени картофи на салата и чаша студена бира.
Бърза, лесна и много вкусна скумрия на фурна с девесил и лимони на фурна.
Добър апетит!...
13 Август
Вкусна скумрия на фурнаПечете рибата заедно с плика на 180 градуса за 40 минути. В последните 10 минути скъсайте плика, за да се запече.
Вкусната скумрия на фурна е готова....
22 Ноем.
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Риба на параСложете приставката за готвене на пара, поставете в нея рибата, похлупете и оставете да се вари за около 10 минути....
10 Март
1
Риба на шишПочиствате рибата и я режете на порции. По желание може да овкусите вътрешността на рибите и да ги нанижете цели.
Овкусявате със сол и черен пипер....
22 Февр.
Риба на грилОсолете рибата, прибавете черен пипер на вкус и залейте с чаша балсамов оцет и зехтин и накълцания лук.
Оставете да се маринова за половин или един час, след което загрейте грила и отцедете рибата....
25 Май
Картофи на фурна с вкус на ИталияПоливаме ги с врялата вода, докато ги покрие на половина. След това ги овкусяваме. Слагаме сол, червен и черен пипер на вкус.
След това режем на малки парченца и разпределяме сиренето Бри, маслото и кашкавала....
02 Март
Сочна скумрия на скара с лимонов сокРибата се почиства и нарязва на филета.
Рибните филета се посоляват, намазват с мазнина и се пекaт на скара до готовност.
Преди сервиране се поливат с лимонов сок....
25 Април
Тайните на готвенето на вкусно пуешкоКак правилно да сготвите пуешкото месо, така че то винаги да се окаже сочно, ароматно и вкусно?...
19 Ноем.