Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се запържва ориз?За да приготвите вкусен пържен ориз, ще трябва да направите следното:
Използвайте студен, предварително сварен ориз.Трябва да планирате и да използвате добре охладен сварен ориз....
16 Януари
Пълнее ли се от оризТрябва да се отбележи, че повечето от храните, които приемате добавят излишни килограми отгоре, ако липсва движение и спорт....
13 Март
Коктейл Това ли е всичко?И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
30 Окт.
Как се пържи и запържва ориз?Зеленчуци, нарязани на средноголеми парчета, се запържват за кратко в загрято олио, в което сте добавили и малко сусамово олио....
23 Окт.
Трябва ли да се къпят котките?Котките без козина, като тези от породата Донски сфинкс, също трябва да се къпят. Те нямат козина, но по кожата им доста често се образува излишна мазнина, която задължително трябва да се почисти....
03 Септ.
1
Черен Ориз - какво трябва да знаемЧерният ориз не е много често употребяван в нашата традиционна кухня, но в последните години набира все по-широка популярност. Това никак не е случайно - братът на познатия ни бял ориз е уникален кулинарен продукт, с...
25 Ноем.
Бисерен ориз – какво трябва да знаемИмайте предвид, че водата трябва да покрива ориза и да остават 5 до 7 сантиметра течност отгоре.
Оставете го да кисне в продължение минимум на 12 часа....
31 Май
Червен ориз - какво трябва да знаем?Червеният ориз е безценен, вкусен дар от природата, широко използван в кулинарията от много народи по света. Измежду богатото разнообразие от различни сортове ориз, които съществуват, именно той се счита за най-полезният...
28 Май
Задава ли се световен недостиг на ориз?Трябва ли да се тревожим, че има недостиг на ориз
Не всички обаче се притесняват от предстоящия дефицит на ориз. Според някои анализатори страхът от глобален недостиг на ориз може да е малко пресилен....
27 Април
Какво трябва да знаем за рафинирания оризПовечето хора предпочитат да ядат бял ориз заради апетитния му цвят, мекота, сладост на вкуса, а и изглежда по-добре на външен вид. В действителност обаче белият рафиниран ориз е продукт, чиито най-важни части са отстранени...
17 Април
Опитвали ли сте Червен ориз?Червеният ориз е вид пълнозърнест ориз. Той е с червена външна обвивка, има плътен вкус и леко жилава консистенция.
Този вид ориз е много богат на хранителни вещества, а по съдържание на фибри превъзхожда дори кафявия...
28 Април
Полезен ли е белият оризВ действителност при някои култури фразата „да ядем” буквално означава „да ядат ориз”. Популярността на това зърно от части се дължи на хранителната му стойност. Оризът е една от най-старите зърнени култури на земята....
19 Март
3
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниранеТрябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
24 Окт.
Трябва ли да се пие антибиотик при грип?Какво да правим, ако вече сме заразени с грип
Трябва ли да се пие антибиотик при грип? Отговорът е - не, освен ако нямаме вторична бактериална инфекция....
31 Януари
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?Трябва да се тревожим от ускореното сърцебиене, когато то се появи заедно с други симптоми. Например, човек, който изпитва недостиг на въздух, екстремна умора или гадене, трябва незабавно да посети лекар....
29 Ноем.
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?Важно е да потърсите невролог, защото трябва да вземете мерки, за да не се задълбочават проблемите....
12 Март
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем.
Какво е арсенът?
Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
28 Май
Трябва ли да се бели кората на ябълките?В тази статия ще се спрем на въпроса трябва ли да се бели кората на ябълките и защо.
Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели....
29 Януари
Трябва ли да пия мултивитамини?Наистина ли трябва да вземете мултивитамин?
Ето какво ежедневното Ви хапче витамин може и не може да Ви даде....
28 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Трябва ли да се кисне оризът?Много от готвачите приготвят ориз по неправилен начин. С ориз се приготвят както солени ястия, така и десерти.
Има различни видове ориз и времето за готвене е различно. Когато готвите ориз, задължително четете упътването...
27 Февр.
Трябва ли да се бели тиквата?Доста от любителите на тиквата се чудят дали трябва да се бели или не.
Отговорът е, че тиквата задължително трябва да е обелена, ако ще се яде сурова, ако ще бъде консумирана печена тогава не е задължително....
06 Август
Трябва ли да се белят гъбите?Например за приготвянето на обичания от всички гъбен сос за пържоли ще ви трябват само около 40 минути, а за ароматни гъби в масло ще трябва да отделите не повече от половин час....
08 Януари