Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Колко време се запържва ориз?Колко време се запържва ориз?
16 Януари
За да приготвите вкусен пържен ориз, ще трябва да направите следното: Използвайте студен, предварително сварен ориз.Трябва да планирате и да използвате добре охладен сварен ориз....
Пълнее ли се от оризПълнее ли се от ориз
13 Март
Трябва да се отбележи, че повечето от храните, които приемате добавят излишни килограми отгоре, ако липсва движение и спорт....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Как се пържи и запържва ориз?Как се пържи и запържва ориз?
23 Окт.
Зеленчуци, нарязани на средноголеми парчета, се запържват за кратко в загрято олио, в което сте добавили и малко сусамово олио....
Трябва ли да се къпят котките?Трябва ли да се къпят котките?
03 Септ.
1
Котките без козина, като тези от породата Донски сфинкс, също трябва да се къпят. Те нямат козина, но по кожата им доста често се образува излишна мазнина, която задължително трябва да се почисти....
Черен Ориз - какво трябва да знаемЧерен Ориз - какво трябва да знаем
25 Ноем.
Черният ориз не е много често употребяван в нашата традиционна кухня, но в последните години набира все по-широка популярност. Това никак не е случайно - братът на познатия ни бял ориз е уникален кулинарен продукт, с...
Бисерен ориз – какво трябва да знаемБисерен ориз – какво трябва да знаем
31 Май
Имайте предвид, че водата трябва да покрива ориза и да остават 5 до 7 сантиметра течност отгоре. Оставете го да кисне в продължение минимум на 12 часа....
Червен ориз - какво трябва да знаем?Червен ориз - какво трябва да знаем?
28 Май
Червеният ориз е безценен, вкусен дар от природата, широко използван в кулинарията от много народи по света. Измежду богатото разнообразие от различни сортове ориз, които съществуват, именно той се счита за най-полезният...
Задава ли се световен недостиг на ориз?Задава ли се световен недостиг на ориз?
27 Април
Трябва ли да се тревожим, че има недостиг на ориз Не всички обаче се притесняват от предстоящия дефицит на ориз. Според някои анализатори страхът от глобален недостиг на ориз може да е малко пресилен....
Какво трябва да знаем за рафинирания оризКакво трябва да знаем за рафинирания ориз
17 Април
Повечето хора предпочитат да ядат бял ориз заради апетитния му цвят, мекота, сладост на вкуса, а и изглежда по-добре на външен вид. В действителност обаче белият рафиниран ориз е продукт, чиито най-важни части са отстранени...
Опитвали ли сте Червен ориз?Опитвали ли сте Червен ориз?
28 Април
Червеният ориз е вид пълнозърнест ориз. Той е с червена външна обвивка, има плътен вкус и леко жилава консистенция. Този вид ориз е много богат на хранителни вещества, а по съдържание на фибри превъзхожда дори кафявия...
Полезен ли е белият оризПолезен ли е белият ориз
19 Март
3
В действителност при някои култури фразата „да ядем” буквално означава „да ядат ориз”. Популярността на това зърно от части се дължи на хранителната му стойност. Оризът е една от най-старите зърнени култури на земята....
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниранеТрябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране
24 Окт.
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
Трябва ли да се пие антибиотик при грип?Трябва ли да се пие антибиотик при грип?
31 Януари
Какво да правим, ако вече сме заразени с грип Трябва ли да се пие антибиотик при грип? Отговорът е - не, освен ако нямаме вторична бактериална инфекция....
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?
29 Ноем.
Трябва да се тревожим от ускореното сърцебиене, когато то се появи заедно с други симптоми. Например, човек, който изпитва недостиг на въздух, екстремна умора или гадене, трябва незабавно да посети лекар....
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?
12 Март
Важно е да потърсите невролог, защото трябва да вземете мерки, за да не се задълбочават проблемите....
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?
28 Май
Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем. Какво е арсенът? Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
Трябва ли да се бели кората на ябълките?Трябва ли да се бели кората на ябълките?
29 Януари
В тази статия ще се спрем на въпроса трябва ли да се бели кората на ябълките и защо. Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели....
Трябва ли да пия мултивитамини?Трябва ли да пия мултивитамини?
28 Май
Наистина ли трябва да вземете мултивитамин? Ето какво ежедневното Ви хапче витамин може и не може да Ви даде....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Трябва ли да се кисне оризът?Трябва ли да се кисне оризът?
27 Февр.
Много от готвачите приготвят ориз по неправилен начин. С ориз се приготвят както солени ястия, така и десерти. Има различни видове ориз и времето за готвене е различно. Когато готвите ориз, задължително четете упътването...
Трябва ли да се бели тиквата?Трябва ли да се бели тиквата?
06 Август
Доста от любителите на тиквата се чудят дали трябва да се бели или не. Отговорът е, че тиквата задължително трябва да е обелена, ако ще се яде сурова, ако ще бъде консумирана печена тогава не е задължително....
Трябва ли да се белят гъбите?Трябва ли да се белят гъбите?
08 Януари
Например за приготвянето на обичания от всички гъбен сос за пържоли ще ви трябват само около 40 минути, а за ароматни гъби в масло ще трябва да отделите не повече от половин час....