Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?Просто трябва съвсем леко да го запържите в олио. По този начин ще се отдели приятна миризма на орехи....
12 Ноем.
Коктейл Това ли е всичко?И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите.
Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
30 Окт.
Трябва ли да се къпят котките?Котките без козина, като тези от породата Донски сфинкс, също трябва да се къпят. Те нямат козина, но по кожата им доста често се образува излишна мазнина, която задължително трябва да се почисти....
03 Септ.
1
Защо се накисват ядкитеВреме за накисване на ядките и семената
бадеми - 8-12 часа
кашу - 2-3 часа
орехи - 4-8 часа
лешници - 8 часа
слънчогледово семе - 4 часа
тиквено семе - 4 часа
ленено семе - 4-6 часа....
27 Януари
Защо се накисват ядкитеНакисването на ядките трябва да се:
• извърши в топла вода, в която да бъде добавена сода или лимонов сок....
27 Януари
Защо и как се накисва чия?Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
30 Януари
Как се накисва леща?Лещата е с най-малко времетраене за накисване (наред с граха) - тя трябва да се накисне във вода 8-12 часа, за разлика от други бобови култури, които се нуждаят от 24-часово накисване....
26 Дек.
Видове леща. Всичко за лещата.Ако искате да я съхраните за по-дълго време, то трябва да я държите на сухо, хладно и тъмно място, в което ще сте сигурни, че няма да влиза влага, защото лещата може да покълне....
10 Април
Елдата накисва ли се?Да, елдата се накисва. Тази суперхрана е ценна, защото има богато съдържание на протеини, захари, фибри и още на лимонова и ябълкова киселина....
28 Ноем.
Трябва ли да се накисне заек в марината, за да стане крехък?За да приготвите крехък заек по ловджийски, ви трябва не само един хубав заек и мерак....
25 Юли
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем.
Какво е арсенът?
Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
28 Май
Трябва ли да се бели кората на ябълките?В тази статия ще се спрем на въпроса трябва ли да се бели кората на ябълките и защо.
Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели....
29 Януари
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?Трябва да се тревожим от ускореното сърцебиене, когато то се появи заедно с други симптоми. Например, човек, който изпитва недостиг на въздух, екстремна умора или гадене, трябва незабавно да посети лекар....
29 Ноем.
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниранеТрябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
24 Окт.
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?Важно е да потърсите невролог, защото трябва да вземете мерки, за да не се задълбочават проблемите....
12 Март
Трябва ли да се пие антибиотик при грип?Какво да правим, ако вече сме заразени с грип
Трябва ли да се пие антибиотик при грип? Отговорът е - не, освен ако нямаме вторична бактериална инфекция....
31 Януари
Трябва ли да пия мултивитамини?Наистина ли трябва да вземете мултивитамин?
Ето какво ежедневното Ви хапче витамин може и не може да Ви даде....
28 Май
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиСтоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
18 Март
Как да карамелизираме лукПри последния път трябва да се изпари цялата течност.
Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
08 Януари
2
Кога и кое месо трябва да се накиснеНякои видове меса имат нужда от предварително накисване, преди за преминем към същинската им кулинарна обработка.
Едно от месата, които задължително се накисват - това е месото от дивеч....
26 Ноем.
1
Трябва ли да се кисне оризът?Може да оставите ориза накиснат за 1 нощ, така ще се сготви още по-лесно....
27 Февр.
Трябва ли да се бели тиквата?Доста от любителите на тиквата се чудят дали трябва да се бели или не.
Отговорът е, че тиквата задължително трябва да е обелена, ако ще се яде сурова, ако ще бъде консумирана печена тогава не е задължително....
06 Август
Трябва ли да се белят гъбите?Например за приготвянето на обичания от всички гъбен сос за пържоли ще ви трябват само около 40 минути, а за ароматни гъби в масло ще трябва да отделите не повече от половин час....
08 Януари
Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?Трябва ли да се притеснявате, ако счупите огледало
Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ....
23 Ноем.