Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?Трябва ли да се мие и накисва булгурът преди готвене?
12 Ноем.
Просто трябва съвсем леко да го запържите в олио. По този начин ще се отдели приятна миризма на орехи....
Коктейл Това ли е всичко?Коктейл Това ли е всичко?
30 Окт.
И ако това е всичко, трябва да е достатъчно за всеки ценител на коктейлите. Разбъркваме в шейкър водката, ликьора, лимоновия сок, яйчния белтък и леда, докато се охлади добре....
Трябва ли да се къпят котките?Трябва ли да се къпят котките?
03 Септ.
1
Котките без козина, като тези от породата Донски сфинкс, също трябва да се къпят. Те нямат козина, но по кожата им доста често се образува излишна мазнина, която задължително трябва да се почисти....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Време за накисване на ядките и семената бадеми - 8-12 часа кашу - 2-3 часа орехи - 4-8 часа лешници - 8 часа слънчогледово семе - 4 часа тиквено семе - 4 часа ленено семе - 4-6 часа....
Защо се накисват ядкитеЗащо се накисват ядките
27 Януари
Накисването на ядките трябва да се: • извърши в топла вода, в която да бъде добавена сода или лимонов сок....
Защо и как се накисва чия?Защо и как се накисва чия?
30 Януари
Ако пък ги оставите да се накиснат за по-дълго, те ще се превърнат в чия гел и можете да ги ядете с лъжица....
Как се накисва леща?Как се накисва леща?
26 Дек.
Лещата е с най-малко времетраене за накисване (наред с граха) - тя трябва да се накисне във вода 8-12 часа, за разлика от други бобови култури, които се нуждаят от 24-часово накисване....
Видове леща. Всичко за лещата.Видове леща. Всичко за лещата.
10 Април
Ако искате да я съхраните за по-дълго време, то трябва да я държите на сухо, хладно и тъмно място, в което ще сте сигурни, че няма да влиза влага, защото лещата може да покълне....
Елдата накисва ли се?Елдата накисва ли се?
28 Ноем.
Да, елдата се накисва. Тази суперхрана е ценна, защото има богато съдържание на протеини, захари, фибри и още на лимонова и ябълкова киселина....
Трябва ли да се накисне заек в марината, за да стане крехък?Трябва ли да се накисне заек в марината, за да стане крехък?
25 Юли
За да приготвите крехък заек по ловджийски, ви трябва не само един хубав заек и мерак....
Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?Арсен в ориза! Трябва ли да се притеснявате?
28 Май
Трябва ли да се притеснявате? Нека погледнем. Какво е арсенът? Арсенът е токсичен микроелемент, обозначен със символа As. Обикновено не се среща самостоятелно....
Трябва ли да се бели кората на ябълките?Трябва ли да се бели кората на ябълките?
29 Януари
В тази статия ще се спрем на въпроса трябва ли да се бели кората на ябълките и защо. Съществуват спорове дали кората на ябълките трябва да се бели....
Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?Трябва ли да се притесняваме при ускорен пулс?
29 Ноем.
Трябва да се тревожим от ускореното сърцебиене, когато то се появи заедно с други симптоми. Например, човек, който изпитва недостиг на въздух, екстремна умора или гадене, трябва незабавно да посети лекар....
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниранеТрябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране
24 Окт.
Трябва ли да се притесняваме от рядкото уриниране и на какво може да се дължи то?...
Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?Изтръпване в дланите - трябва ли да се притесняваме?
12 Март
Важно е да потърсите невролог, защото трябва да вземете мерки, за да не се задълбочават проблемите....
Трябва ли да се пие антибиотик при грип?Трябва ли да се пие антибиотик при грип?
31 Януари
Какво да правим, ако вече сме заразени с грип Трябва ли да се пие антибиотик при грип? Отговорът е - не, освен ако нямаме вторична бактериална инфекция....
Трябва ли да пия мултивитамини?Трябва ли да пия мултивитамини?
28 Май
Наистина ли трябва да вземете мултивитамин? Ето какво ежедневното Ви хапче витамин може и не може да Ви даде....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
При последния път трябва да се изпари цялата течност. Карамелизираният лук се оставя да се задуши, захлупен с капак и свален от огъня. Преди да се сервира се посолява....
Кога и кое месо трябва да се накиснеКога и кое месо трябва да се накисне
26 Ноем.
1
Някои видове меса имат нужда от предварително накисване, преди за преминем към същинската им кулинарна обработка. Едно от месата, които задължително се накисват - това е месото от дивеч....
Трябва ли да се кисне оризът?Трябва ли да се кисне оризът?
27 Февр.
Може да оставите ориза накиснат за 1 нощ, така ще се сготви още по-лесно....
Трябва ли да се бели тиквата?Трябва ли да се бели тиквата?
06 Август
Доста от любителите на тиквата се чудят дали трябва да се бели или не. Отговорът е, че тиквата задължително трябва да е обелена, ако ще се яде сурова, ако ще бъде консумирана печена тогава не е задължително....
Трябва ли да се белят гъбите?Трябва ли да се белят гъбите?
08 Януари
Например за приготвянето на обичания от всички гъбен сос за пържоли ще ви трябват само около 40 минути, а за ароматни гъби в масло ще трябва да отделите не повече от половин час....
Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?Трябва ли наистина да се притесняваме, ако счупим огледало?
23 Ноем.
Трябва ли да се притеснявате, ако счупите огледало Днес отговорът на този въпрос е по-скоро НЕ....