Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кулинарна употреба на сусамБелият сусам е суровината, от която се произвежда халвата. Освен това обаче е и често използвана съставка при приготвянето на пържено месо и риба в китайската, японската и корейската кухня....
11 Април
2
Китайска кухняВсичко в китайската кухня е на малки хапки – за да могат да се взимат по-лесно и удобно с пръчиците за хранене. Супата в китайската кухня е последното ястие, което се сервира....
30 Януари
1
За и против китайската кухняПържени ястия от китайската кухня се приготвят на силен огън в голямо количество мазнина....
06 Септ.
Кулинарна употреба на дървесната китайска гъбаКитайската дървесна гъба е съставна част от много китайски ястия, като ги прави много по-вкусни и здравословни. Затова са предпочитани от много любители на китайската кухня по света....
08 Септ.
Най-популярните специалитети от китайската кухняЗа китайската кухня е характерно смесването на иначе несъвместими вкусове и аромати, както и използването на кълнове. На китайската кухня дължим сладко-киселия сос....
20 Окт.
Замразен нахут за директна употребаНаправо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите....
28 Януари
Ястието на младоженеца специалитет от османската кухняЯстието на младоженеца е специалитет от османската кухня.
Представям ви едно вкусно ястие от османската кухня, чието наименование ми е трудно да преведа Damat Paçası....
20 Април
Пътешествие в китайската кухня: Ферментирал черен бобФерментиралият черен боб е много популярна съставка в китайската кухня....
16 Ноем.
Световни кухни: Шанхайска кухняНакрая пърженото свинско се поръсва със сусам. Ще си оближете пръстите!
Ето и още някои предложения от китайската кухня:
- спагети по китайски;
- ориз по китайски;
- пролетни рулца....
30 Август
Световни кухни: Кубинска кухняКубинската кухня е повлияна от испанската, френската, африканската, арабската, китайската и португалската култури. Традиционната кубинска кухня е преди всичко селска кухня. Повечето ястия са пържени или задушени....
28 Ноем.
Китайска и японска кухня – основни разликиМоже би сме по-скоро свикнали да поставяме по един знаменател китайската и японска кухня, които са твърде различни в своята същност.
Китайската храна е смята за една от най-богатите и разнообразни кухни в света....
02 Септ.
Круфини от моята кухняКруфините от моята кухня са много вкусни!
Източник: LudaEasyCook
Забележка: разкошен френски круфин, не само на вкус, а и на визия....
13 Май
Ползите от сусамаСусамът има съвсем лек и деликатен аромат, който по никакъв начин не го прави неприятен за консумация. Богат е на витамини и минерали, които укрепват костите. Той е по-познат и използван в китайската и японска кухня....
21 Дек.
2
Козуначени кифли от моята кухняСТАРТЕР:
първо се започва със стартера, като се кипва водата в малък съд на котлон и се прибавя брашното. Разбърква се енергично, докато сместа се изглади и бъркалката оставя следи по дъното на съда....
13 Окт.
3
Бриош – Brioches от моята кухняПреди печенето отново се намазват с жълтък, поръсват се обилно с канелена захар или едра захар и се пече на 170-180 градуса за около 25-20 мин. до златисто-кафяво.
Бриош – Brioches от моята кухня е много вкусен....
14 Май
6
Крем Брюле от моята кухняКремът Брюле от моята кухня е готов.
Източник: Френска кухня
Забележка: Изключително лесен и вкусен десерт. Ползвала съм горелка за приготвяне на карамел от посипаната захар....
13 Май
6
Ризото Миланезе от моята кухняРизотото Миланезе от моята кухня е много вкусно.
Източник: италианска кухня
Забележка: ВАЖНОТО Е разбъркване, малко течност, разбъркване и разбъркване....
13 Май
Пилешка супа от моята кухняПилешката супа от моята кухня е много вкусна.
Източник: Бележките на Мама...
13 Май
2
Скариди саганаки от моята кухняОставя се на котлона за още една минута.
Сервират се веднага с опашките нагоре. Може и да се посипе малко магданоз.
Скаридите саганаки от моята кухня са много вкусни!
Източник: Кулинарен блог на Мария Митева...
13 Май
Млечна баница от моята кухняПече се на 180 градуса до хубаво зачервяване или докато млечната баница се отдели от стените на тавичката.
Охлажда се.
Млечната баница от моята кухня е чудна!...
06 Май
Мокър сладкиш от турската кухняОставете глазурата да се охлади и разпределете равномерно върху крема на сочния турски сладкиш.
Така оформения мокър сладкиш от турската кухня поставете в хладилник, за да стегне за няколко часа преди сервиране....
17 Януари
1
Сладка спаначена торта от турската кухняУкрасявате сладката спаначена торта от турската кухня по желание.
Аз украсих спаначения сладкиша с нар.
Източник: Resul Merve - Кулинарна мрежа...
24 Февр.
Шекерпаре - вкусен сладкиш от турската кухняНаправете топки с големината на орех. Сложете ги в тава, предварително намаслена, и леко ги сплескайте.
Върху всяка сладка сложете по една ядка. Намажете с жълтъка. Сложете да се пече на 180 градуса....
12 Януари
Коледни Линцер сладки от моята кухняКоледните Линцер сладки от моята кухня са готови.
Източник: Приятел
Забележка: Бадемово брашно може да се направи от филиран бадем в блендер, като се смила до пудра....
14 Май
Световни кухни: Кухнята на ХонконгХонконгската кухня привлича вниманието на все повече шеф-готвачи, решили да открият нейния характерен стил, който всъщност е смес от китайската, японската, корейската и британската кухня....
06 Окт.