Сия Рибагина

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти754Статии72СъветиКоментари971Форумни теми119Постове във форума428За менИзпрати съобщениеточки17049

Аз лично никога не съм правила меденки,по простата причина че изскванията ми към тях е да са меки,пухкави,да се топят в устата и наистина да усещам вкус на мед,само че досега не съм срещнала подбна рецепта.Мои приятелки са правили по рецепти на които пише.."меденките на баба","класически меденки" ,но като ги опитвах ми не стават..ронливи,безвкусни,а вида им като ги гледаш страхотни.
Онзи ден обаче си купих меденка във форма на сърце,слепени две медени сърца с конфитюр...е уникални бяха,направо душички,само че за рецептата трябва да гадая щото са от магазина 


Руската салата всъщност е салата Оливие,в оригиналния си вариант със съвсем различни продукти от тези които ние слагаме и я наричаме руска
Класически я приготвям с картофи,майонеза,грах,морков,краставички,колбас и яйце


ми не знам,някак изкуствено и задължаващо е всичко,любовта се показва всеки ден,а не един ден в годината

сиренце с червен пипер,кисели краставички,маслини,пасиран компот,алкохол-това са неща които винаги мога да сложа за неочаквани гости.После им връчвам картофите и белачки,мъжете на скарата,а аз изтичвам за салата и всички се включват в направата на основното
)


Много са подходящи за сиропи и сладкиши,аз лично ползвам и корите на мандарините,страхотен аромат имат

Лимонада с диня
Диня-около 2кг почистена от семките
1чаша захар
сока на 2лимона
вода и лед
Слагам всичко в блендер и разбивам,накрая добавям и лед
Класическа лимонада
2кг лимони
2чаши захар
вода и лед
мента
Лимоните се изцеждат,като се отделят 2бр,в кана се разбърква сока със захарта,може да се добави и малко мед,сипва се вода с лед,стръкчета мента и нарязани на кръгчета останалите два лимона.
Същата лимонада правя и с грейпфрут

Ал денте е термин при приготвянето на паста или ризото.С една дума недоварен,мек отвън и по плътен отвътре,ако правиш спагети трябва да не са сварени изцяло да се разкашкват,особено ако се добавят в сос докато той още се готви,защото там те продължават да се готвят.И доколкото знам ал денте приготвена паста не е толкова калорична