Сия Рибагина
Сия Рибагина
Мастър Шеф

Моите форумни постове

Сия Рибагина
Аз лично никога не съм правила меденки,по простата причина че изскванията ми към тях е да са меки,пухкави,да се топят в устата и наистина да усещам вкус на мед,само че досега не съм срещнала подбна рецепта.Мои приятелки са правили по рецепти на които пише.."меденките на баба","класически меденки" ,но като ги опитвах ми не стават..ронливи,безвкусни,а вида им като ги гледаш страхотни. Онзи ден обаче си купих меденка във форма на сърце,слепени две медени сърца с конфитюр...е уникални бяха,направо душички,само че за рецептата трябва да гадая щото са от магазина
Сия Рибагина
Мерси,Ванче,ще опитам
Сия Рибагина
пушен червен пипер и вегета
Сия Рибагина
Руската салата всъщност е салата Оливие,в оригиналния си вариант със съвсем различни продукти от тези които ние слагаме и я наричаме руска Класически я приготвям с картофи,майонеза,грах,морков,краставички,колбас и яйце
Сия Рибагина
предпочитам цял плод,понякога ги правя на сокове,предимно цитруси,не обичам гъсти нектари
Сия Рибагина
не отказвам домашни банички,мога да ги хапвам за закуска обед и вечеря
Сия Рибагина
не го зачитам този празник
Сия Рибагина
ми не знам,някак изкуствено и задължаващо е всичко,любовта се показва всеки ден,а не един ден в годината
Сия Рибагина
сиренце с червен пипер,кисели краставички,маслини,пасиран компот,алкохол-това са неща които винаги мога да сложа за неочаквани гости.После им връчвам картофите и белачки,мъжете на скарата,а аз изтичвам за салата и всички се включват в направата на основното )
Сия Рибагина
Много са подходящи за сиропи и сладкиши,аз лично ползвам и корите на мандарините,страхотен аромат имат
Сия Рибагина
не ми се налага да ги съхранявам,също като сиренето купувам често
Сия Рибагина
Предпочитам мръвките,цветята ги отглеждам в саксия
Сия Рибагина
Капама,домашна точена баница,миш-маш,свинско пържено,пълнено агънце..
Сия Рибагина
Лимонада с диня Диня-около 2кг почистена от семките 1чаша захар сока на 2лимона вода и лед Слагам всичко в блендер и разбивам,накрая добавям и лед Класическа лимонада 2кг лимони 2чаши захар вода и лед мента Лимоните се изцеждат,като се отделят 2бр,в кана се разбърква сока със захарта,може да се добави и малко мед,сипва се вода с лед,стръкчета мента и нарязани на кръгчета останалите два лимона. Същата лимонада правя и с грейпфрут
Сия Рибагина
по Панагюрски,само така ги ям
Сия Рибагина
В панировки и като марината за месо
Сия Рибагина
Ал денте е термин при приготвянето на паста или ризото.С една дума недоварен,мек отвън и по плътен отвътре,ако правиш спагети трябва да не са сварени изцяло да се разкашкват,особено ако се добавят в сос докато той още се готви,защото там те продължават да се готвят.И доколкото знам ал денте приготвена паста не е толкова калорична
Сия Рибагина
Доколко е така не знам,но това съм чувала,аз лично си ги правя да са ми хубаво сварени