Сия Рибагина

Мастър Шеф
Моята стенаРецепти754Статии72СъветиКоментари971Форумни теми119Постове във форума428За менИзпрати съобщениеточки17049

И аз не мога да се оплача, имам си всичко което ми е необходимо и най-хубаво е че кухнята си оборудвах със награди от спечелени конкурси и състезания

И аз много обичам гъби, но не експериментирам с тях. Консумираме най-често печурки и манатарки.
Приготвям ги с месо, на сос , с ориз, с масло задушени и пълнени.

Ориза за суши е от японски сорт ориз с къси бели зърна, сварява се и се подправя с оризов оцет. Обикновено го продават в кутии и пише ориз за суши.Басмати ориза е с дълги зърна и не е подходящ. В никакъв случай не трябва да е бланширан

Приготвяла съм ястия с канелони, но тях си ги купувам готови, има доста добри марки за италианска паста, за да почна аз да се занимавам и да си ги правя.
Паста и бутер тесто купувам готови , твърде много време и усилия отнемат. .

Олио ползвам само за пържене, когато е необходимо маслена баня и за сладкиши, за всичко останало ползвам масло и зехтин. Ползвам олио Бисер

Не обичам таратор с настъргана краставица, това да ми се влачи из устата,направо ме влудява. Приготвям го със ситно нарязана краставица, задължително обелена, мляко ,чесън и копър.Ако имам слагам и орехи.

Гледала съм много филми с кулинарна тематика, вкъщи гледам само кулинарните тв програми, а сериала Кухня го имам и записан на дискове

Охлаждам в хладилника, ако се пие на момента ползвам лед на кубчета. Във фризера не слагам напитки, освен мастиката

И аз обичам кулинарни книги и списания и често си купувам, имам цял шкаф пълен с тях, всяка съм прочела и отметнала рецептите, които са ми харесали

Това е единствения алкохол който употребявам, обичам хубаво вино, ползвам го и много за готвене. Памид и отел са наистина добри сортове

Аххахх Моника е права, темата е с компрометиращ въпрос
Живея в апартамент и колкото и голям да е той само остава и казан за ракия да сложа
Виждала съм как се прави, често посещавам различни битови кътчета по страната и съм попадала на подобен ритуал, събрани мъже с чашки в ръце и чакат нетърпеливо да потече ракията 




Не консервирам лозови листа, може би защото няма от къде да си взема, но съм виждала консервирането в бутилки, трябва да им се изкара добре въздуха, защото иначе мухлясват

При мен малко са сложни нещата, защото живея в апартамент и пред и зад блока не расте нищо друго освен дървета и бурени.
Но, когато пътувам из страната, често посещаваме различни селца, от които мили баби все ми дават подправки, яйца и зеленчуци.
Много пъти сме спирали с колата на пътя и съм си брала черен бъз и шипки.