Стоян Карагьозов

Новак
Моята стенаРецепти3СтатииСъветиКоментари6Форумни темиПостове във форума38За менИзпрати съобщениеточки122

Продукти
4яйца
1и1/2ч.ч.захар
200гр.пшенично нишесте
с вкус на ягода,малина или
натурално
1бакплувер
2ванилии
пудра захар
Разбърквам яйцата със захарта.Добавям ПШЕНИЧНО нишесте размесено с бакпулвера и ванилията.Ако сложите царевично няма да се получи нищо.Сместа се изсипва в намазана с олио и набрашнена кексова форма с дупка по средата.Изпича се в предварително нагряна фурна на 180градуса за около 35-40 минути.Поръсвам с пудра захар.Лично аз съм го правил само един път и не ми хареса,защото става малко сух.Рецептата я извадих от старите ми бумаги.

Зеленчуци,плодове и всички меса-само пресни,консерви,подправки,олио,брашно и всичко друго в по-големи количества,когато има промоции по големите вериги магазини да ме изкарат до следващата промоция.

Мариела_Христова :Черен пипер използвам най-често. Белият пипер има по-мек вкус и не дразни стомаха. Използвам го като приготвям картофено пюре и сос бешамел.
Напълно съм съгласен.Макар,че в повечето случаи в България белият пипер не е качествен.Аз си взимам в еднократни мелнички.Малко по-скъп е,но е хубав.

Аз мога да кажа за двете заведения,които са отбелязани за Варна.При монахините не е зле,но чак национален обект,малко пресилено.За Ред Рока в Аспарухово-хубавото е,че е на плажа,ако харесвате рок музика там е вашето място,а за кухня 6 от 10.

Ооооо,любимата ми тема.Страшно съм капризен на тема руска салата.ВИНАГИ И САМО домашно направена.Купувал съм 5-6 пъти готова-пълен отврат.Варени картофи,колбас(шпеков предпочитам),варени яйца,кисели краставички,сварени моркови(може и кисели),грах(на Хайнз),майонеза(Краси-Пловдив задължително),малко горчица,сол,черен пипер,лимон.И задължително бутилка водка.Ох,преяде ми се сега,но съм на диета.Лоша работа.

Ето и оригиналната рецепта на руска салата(В русия и казват салата "Оливие" или френска салата) от 1860 година:
Месо от два варени фазана, един телешки език, 100 грама черен хайвер, 200 грама маруля, 25 рака, 200 грама дребни кисели краставички, 200 грама маринована соя, 2 пресни краставици, 100 грама каперси, 5 ситно нарязани твърдо сварени яйца. Сместа от тези продукти Оливие заливал със провансалски сос, приготвен от балсамов оцет, стритите жълтъци на 2 твърдо сварени яйца и половин литър зехтин.

Моята печка е комбинирана-2 на 2 котлона.Фурна с вентилатор.Когато ми свърши газта направо съм болен.Добре,че във Варна има фирми,които носят газ до 1 час.

София мел.Задължително.Никакви проблеми нямам с това брашно.Даже понякога не го пресявам като ме домързи и всичко си става.

Премивам каймата с малко вода,задушавам я(не запържена),лук,морков,целина,дръжки магданоз за 10 минути,домати консерва-още 5 минути,прибавям суровите картофи,след 5 минути сол,черен пипер,чубрица,още 5 минути и прехвърлям в тавичката.

Когато правя нещо сладко задължително гледам рецептите.В сладкарството са много важни пропорциите и точните грамажи.

За добро храносмилане и тонус са необходими по 30 грама вода на килограм тегло,т.е. ако сте 60 килограма,дневната ви нужда от вода е 1,800 литра.През лятото,когато е много топло,може да се увеличи и до 40 грама на килограм тегло.Може да се комбинира с прясно изцедени плодови или зеленчукови сокове,Не трябва да се прекалява с употребата на вода,защото действа зле на работата на сърцето.Аз по някога през лятото достигам и 5 литра вода.

ChristinaV :Това, дето действа зле на работата на сърцето ми звучи странно... :x:
ПРЕКОМЕРНАТА употреба на вода действа зле на сърцето.Поне така ми обясни един диетолог.