Стоян Карагьозов
Стоян Карагьозов
Новак

Моите форумни постове

Стоян Карагьозов
Сол,черен пипер,червен пипер,малко вино,малко мед,малко соев сос,розмарин,мащерка,магданоз.Всичко го омесвам и заливам или намазвам месото в зависимост от големината на парчетата.
Стоян Карагьозов
Във фритюрник.Има много грешни представи за това,че ползването на фритюрник не е полезно.Всичко зависи как се ползва.Аз ползвам фритюрна мазнина,която сменям при първите появи на мирис,промяна на цвят и наличие на утайки.Когато се пържат картофи,температурата е не повече от 160 градуса.След като станат готови,задължително ги оставям да се отцедят 30 секунди или ги слагам върху кухненска хартия.
Стоян Карагьозов
ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Стоян Карагьозов
Невероятно изкуство.Има курсове по карвинг,но там те учат само на основата,всичко останало е фантазия,усет,дисциплина и упоритост.Доста добре заплатена работа.
Стоян Карагьозов
Използвай абсолютно всички рецепти като за обикновено зеле.
Стоян Карагьозов
Гордън Рамзи-ако не сте гледали Кухнята на ада сте изтървали много,Бойко Бойков-мой приятел,който в момента работи в Англия-страшен сладкар,Манол Димитров-и той работи в заведение в Англия.
Стоян Карагьозов
Със запръжка е по-вкусен,без-по-полезен.Аз запържвам ЛЕКО,на бавен огън всички зеленчуци преди да ги прибавя към полусвареният боб.
Стоян Карагьозов
Езикът се сварява,вади се от водата,веднага се шокира в ледена вода за 20 секунди и ВЕДНАГА се бели.Докато се вари слагам сол,бахар,даф.лист,лук,прерязан на 4,половин морков,малко целина,дръжки магданоз.Прецеждам.Правя си бял сос и заливам нарязания на филийки език.Ако го искаш само с масло-маслото го загрявам леко,слагам езика,сол,черен пипер,малко счукан чесън,след 10 секунди малко червен пипер и след 5 секунди махам тиганчето от огъня.
Стоян Карагьозов
Кухнята на ада :evil:
Стоян Карагьозов
Аз винаги съм си бил пухкав и никога това не ми е пречило.Но с напредъка на годините започнах да имам проблеми с краката,кръста,откриха ми и диабет,а и не се чувствах добре в кожата си.Абе,не се харесвам.За това реших да се подложа на някаква диета.Прочетох сума ти информация,влизах в разни женски и докторски форуми,купувах си разни илачи и чайове за отслабване.И...цък...нищо.Разделно хранене,протеинови диети,Дюкан и др.Не става бе,не става.Реших да пробвам с 90-дневната.Но за моя жалост я започнах на 15 октомври.Да,де,ама дойде декември и започнаха големите празници.Как да спазвам диетата? И ето до какъв извод стигнах.За всеки човек диетата е различна.Зависи от години,пол,семеен статус,работа,свободно време и степен на наднормено тегло.Истината е:Никакви газирани напитки и измислени сокове от магазина,без бял хляб(аз си купувам многозърнест селски хляб с лимец от СБА-1.55 лв.за 400 грама),месо-само чисто,немазно,максимум два пъти в седмицата,риба-минимум два пъти в седмицата.Хранене-до 20.00 часа,ако след това огладнея-ябълка,мандарина или портокал.Повече вървене.Всеки ден по 3-4 километра.Ако сте жена с килограми над 90,а мъж над 100,не се препоръчва(направо забраняват)бягането и фитнеса.Алкохол-Само в събота и/или неделя на обяд водка 100 грама и чашка вино.Вода-30 грама на килограм тегло.Ако сте 100 кг-минимум 3 литра вода на ден.Максималното отслабване трябва да е 3-5% от теглото ви на месец.Не се нахвърляйте на бързото отслабване. Успех
Стоян Карагьозов
Аз съм на три диети,защото с една не мога да се нахраня. 1.Разделно хранене-Салатата и предястието в кухнята,а основното и десерта-в хола. 2.Зърнена диета-ям каквото зърна. 3.Строга диета-ям всичко и гледам строго. :evil:
Стоян Карагьозов
Аз лично не застройвам супите,освен Шкембе чорбата.
Стоян Карагьозов
Jolie_ :Разликата между супа и чорба,е че супата се застройва,а чорбата е бистра. Аз обичам и супи и чорби Не мисля,че си права.Шкембе ЧОРБА.В кулинарията няма такова разделение.
Стоян Карагьозов
Hristo16 :взимате прясно мляко,сварявате го,изчаквате да поистине,с пръста на ръката пробвате,трябва млякото да е топло дотолкова,че пръста ви да търпи топлината,след това наливате прясното мляко в буркан и слагате 1 супена лъжица кисело мляко,разбърквате добре,да стане хомогенна смес,слагате една капачка и завивате буркана за 4-5 часа с дебела кърпа(одеалце),слагате в хладилника за още няколко часа и е готово! :y: Точно така.Браво.
Стоян Карагьозов
Шоколадовият кувертюр е евтина замяна на шоколада.Продава се на блокчета по 200 грама или на големи блокове по 2-3 кг.Лично аз не го харесвам и когато правя торта разтопявам шоколад на водна баня и заливам.
Стоян Карагьозов
semilova :Моите уважения, но аз бих искала да кажа, че едно и Американската храна или Американската кухня и друго са fast food заведенията като MC и KFC, които ние знаем и са се наложили по цял свят. Традиционната американска храна е много вкусна, а MC и KFC са нещо друго. Колкото до наднорменото тегло, MC и KFC и "американския начин на хранене", какво ще кажете тогава за дюнерите и техните вариации, пиците на парче или нашите родни баничарници.Извинете ме, но аз мисля, че ако замените MC и KFC и ежедневно висите в някоя баничарница и нагъвате мазни баници и понички, резултата вероятно ще е същия. Нашия български вариант на американското храна не е по-добър или по здравословен - да се тъпчем с тестени и мазни изделия. Точно така,Снежи
Стоян Карагьозов
1.Зелена салата с риба тон,царевица,крутони и лек млечен сос 2.Предястие-Панирано топено сирене в сусамова панировка. 3.Основно-Агнешки котлетчета върху канапе от рататуй( не е задължително канапето),залети с лек винен сос. 4.Десерт-крем брюле.
Стоян Карагьозов
Сарми,пълнени пиперки,кюфтета,кебапчета,баница,шопска салата,овчарска салата,мусака.То може да се спори кое от тук изброеното е българско,но това не е темата.