Стоян Карагьозов
Стоян Карагьозов
Новак

Моите форумни постове

Стоян КарагьозовКак мариновате агнешкото?
Сол,черен пипер,червен пипер,малко вино,малко мед,малко соев сос,розмарин,мащерка,магданоз.Всичко го омесвам и заливам или намазвам месото в зависимост от големината на парчетата.
Стоян КарагьозовПържене на картофи - на фритюрник или на тиган
Във фритюрник.Има много грешни представи за това,че ползването на фритюрник не е полезно.Всичко зависи как се ползва.Аз ползвам фритюрна мазнина,която сменям при първите появи на мирис,промяна на цвят и наличие на утайки.Когато се пържат картофи,температурата е не повече от 160 градуса.След като станат готови,задължително ги оставям да се отцедят 30 секунди или ги слагам върху кухненска хартия.
Стоян КарагьозовИзкуството карвинг - какво мислите?
Невероятно изкуство.Има курсове по карвинг,но там те учат само на основата,всичко останало е фантазия,усет,дисциплина и упоритост.Доста добре заплатена работа.
Стоян КарагьозовИдея за салата с китайско зеле?
Използвай абсолютно всички рецепти като за обикновено зеле.
Стоян КарагьозовКой е вашият кулинарен идол?
Гордън Рамзи-ако не сте гледали Кухнята на ада сте изтървали много,Бойко Бойков-мой приятел,който в момента работи в Англия-страшен сладкар,Манол Димитров-и той работи в заведение в Англия.
Стоян КарагьозовБоб със запръжка или без запръжка - кое е по-вкусно и кое по-полезно?
Със запръжка е по-вкусен,без-по-полезен.Аз запържвам ЛЕКО,на бавен огън всички зеленчуци преди да ги прибавя към полусвареният боб.
Стоян КарагьозовКак приготвяте телешки език в масло,споделете рецепта
Езикът се сварява,вади се от водата,веднага се шокира в ледена вода за 20 секунди и ВЕДНАГА се бели.Докато се вари слагам сол,бахар,даф.лист,лук,прерязан на 4,половин морков,малко целина,дръжки магданоз.Прецеждам.Правя си бял сос и заливам нарязания на филийки език.Ако го искаш само с масло-маслото го загрявам леко,слагам езика,сол,черен пипер,малко счукан чесън,след 10 секунди малко червен пипер и след 5 секунди махам тиганчето от огъня.
Стоян КарагьозовОпитът ни с диетите
Аз винаги съм си бил пухкав и никога това не ми е пречило.Но с напредъка на годините започнах да имам проблеми с краката,кръста,откриха ми и диабет,а и не се чувствах добре в кожата си.Абе,не се харесвам.За това реших да се подложа на някаква диета.Прочетох сума ти информация,влизах в разни женски и докторски форуми,купувах си разни илачи и чайове за отслабване.И...цък...нищо.Разделно хранене,протеинови диети,Дюкан и др.Не става бе,не става.Реших да пробвам с 90-дневната.Но за моя жалост я започнах на 15 октомври.Да,де,ама дойде декември и започнаха големите празници.Как да спазвам диетата? И ето до какъв извод стигнах.За всеки човек диетата е различна.Зависи от години,пол,семеен статус,работа,свободно време и степен на наднормено тегло.Истината е:Никакви газирани напитки и измислени сокове от магазина,без бял хляб(аз си купувам многозърнест селски хляб с лимец от СБА-1.55 лв.за 400 грама),месо-само чисто,немазно,максимум два пъти в седмицата,риба-минимум два пъти в седмицата.Хранене-до 20.00 часа,ако след това огладнея-ябълка,мандарина или портокал.Повече вървене.Всеки ден по 3-4 километра.Ако сте жена с килограми над 90,а мъж над 100,не се препоръчва(направо забраняват)бягането и фитнеса.Алкохол-Само в събота и/или неделя на обяд водка 100 грама и чашка вино.Вода-30 грама на килограм тегло.Ако сте 100 кг-минимум 3 литра вода на ден.Максималното отслабване трябва да е 3-5% от теглото ви на месец.Не се нахвърляйте на бързото отслабване. Успех
Стоян КарагьозовОпитът ни с диетите
Аз съм на три диети,защото с една не мога да се нахраня. 1.Разделно хранене-Салатата и предястието в кухнята,а основното и десерта-в хола. 2.Зърнена диета-ям каквото зърна. 3.Строга диета-ям всичко и гледам строго. :evil:
Стоян КарагьозовСупата със застройка или без застройка?
Аз лично не застройвам супите,освен Шкембе чорбата.
Стоян КарагьозовСупата със застройка или без застройка?
Jolie_ :Разликата между супа и чорба,е че супата се застройва,а чорбата е бистра. Аз обичам и супи и чорби Не мисля,че си права.Шкембе ЧОРБА.В кулинарията няма такова разделение.
Стоян КарагьозовКак да си направим домашно кисело мляко?
Hristo16 :взимате прясно мляко,сварявате го,изчаквате да поистине,с пръста на ръката пробвате,трябва млякото да е топло дотолкова,че пръста ви да търпи топлината,след това наливате прясното мляко в буркан и слагате 1 супена лъжица кисело мляко,разбърквате добре,да стане хомогенна смес,слагате една капачка и завивате буркана за 4-5 часа с дебела кърпа(одеалце),слагате в хладилника за още няколко часа и е готово! :y: Точно така.Браво.
Стоян КарагьозовКакво точно е куветюр?
Шоколадовият кувертюр е евтина замяна на шоколада.Продава се на блокчета по 200 грама или на големи блокове по 2-3 кг.Лично аз не го харесвам и когато правя торта разтопявам шоколад на водна баня и заливам.
Стоян КарагьозовАмериканска храна в България
semilova :Моите уважения, но аз бих искала да кажа, че едно и Американската храна или Американската кухня и друго са fast food заведенията като MC и KFC, които ние знаем и са се наложили по цял свят. Традиционната американска храна е много вкусна, а MC и KFC са нещо друго. Колкото до наднорменото тегло, MC и KFC и "американския начин на хранене", какво ще кажете тогава за дюнерите и техните вариации, пиците на парче или нашите родни баничарници.Извинете ме, но аз мисля, че ако замените MC и KFC и ежедневно висите в някоя баничарница и нагъвате мазни баници и понички, резултата вероятно ще е същия. Нашия български вариант на американското храна не е по-добър или по здравословен - да се тъпчем с тестени и мазни изделия. Точно така,Снежи
Стоян КарагьозовЯстия за среща
1.Зелена салата с риба тон,царевица,крутони и лек млечен сос 2.Предястие-Панирано топено сирене в сусамова панировка. 3.Основно-Агнешки котлетчета върху канапе от рататуй( не е задължително канапето),залети с лек винен сос. 4.Десерт-крем брюле.
Стоян КарагьозовЛюбимите ни български ястия
Сарми,пълнени пиперки,кюфтета,кебапчета,баница,шопска салата,овчарска салата,мусака.То може да се спори кое от тук изброеното е българско,но това не е темата.