Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»AneliaStefanova»Моите форумни постове

Моите форумни постове

AneliaStefanovaДобавяне на снимка към лична рецепта
Благодаря за съвета. Днес направих точно така, качих няколко снимки и нямаше проблем
AneliaStefanovaЗамразявате ли подправки във фризера и кои
Замразявам девесил, джоджен и копър, преди време замразявах и магданоз, но не ми допада как му се променя вкуса като преседи известно време във фризера и затова го използвам само пресен, когато му е сезона.
AneliaStefanovaСандъчета със свежи подправки в кухнята?
Съвсем наскоро си засадих риган чакам с нетърпение да поникне!
AneliaStefanovaОт какво изкарвате най-много точки?
И при мен ранга си стои непроменен
AneliaStefanovaКъм какво добавяте самардала?
На мен ми пасва добре към картофена салата, прясно зеле с пилешко или към топли сандвичи с кашкавал. Но е по-специфична, според мен, затова и рядко се сещам да си купя.
AneliaStefanovaНаградите в Готвач.бг: От кои сте доволни и бихте препоръчали, и кои - не! Изразете мнение!
Аз имам сервиз Luminarc, мисля че такава беше марката и съм доволна!
AneliaStefanovaСкъпи кулинари, следва ли да приемаме всяка неграмотно написана рецепта по сайтовете!?!
Съгласна съм, че трябва да се публикуват точни рецепти! Аз много често търся в сайта и досега винаги съм попадала на добри рецепти.
AneliaStefanovaКакви са разликите в балсамовия оцет
Мисля, че в България е много трудно да се открие истински балсамов оцет! Аз наскоро купих червен на San Lazaro, разликата между белия и червения на тази марка беше в оцветителя. Червения има добавен карамел. А, иначе знам, че оригиналния балсамов оцет се произвежда само в Модена, Италия и е доста скъп. А, за това колко време е отлежавал 12 или 18 години подсказва и етикета на бутилката, тъй като е в различен цвят за различните периоди.
AneliaStefanovaЛюбими подправки?
Зависи какво ястие ще приготвям, но сред най-любимите ми са босилек, девесил, риган и копър.
AneliaStefanovaПредложете сос за картофи
Млечен сос с майонеза, чесън и копър
AneliaStefanovaДайте идея за хрупкава панировка
Панировка с корнфлейкс или хлебни трохички
AneliaStefanovaКакви са вашите три любими десерта?
Френска селска торта, крем-карамел, снежни топки
AneliaStefanovaКоя е най-разпространена подправка според вас?
И аз смятам, че може би черният пипер е най- разпространената подправка.
AneliaStefanovaКакво ви е мнението за Италианската кухня
Не мисля, че изобщо мога да сравня коя е по - добрата кухня, тъй като и българската и италианската кухни си имат своите силни и слаби страни. Аз харесвам българската кухня, но като че ли съм твърде привикнала към вкуса й и на този етап не ме впечатлява и кара да се развълнувам опитвайки дадено ястие. За сметка на това италианската кухня, която за мен се явява нещо различно ме изпълва с вдъхновение и ми дава поле на изява. Мога да експериментирам приготвяйки множеството видове паста, прекрасно рагу и т.н, а същевременно ме привлича много простотата на италианските ястия.
AneliaStefanovaНа коя фирма брашното е най-хубаво?
Аз съм доволна от "Топаз мел"
AneliaStefanovaКоя е любимата Ви национална кухня?
Обичам да опитвам нови храни и рецепти, но може би любима ми е италианската кухня.
AneliaStefanovaКак започвате деня си - с чай или кафе?
Започвам деня си задължително с кафе с мляко