AneliaStefanova

Иноватор
Моята стенаРецепти270СтатииСъвети10Коментари8Форумни теми1Постове във форума18За менИзпрати съобщениеточки11687

Благодаря за съвета.
Днес направих точно така, качих няколко снимки и нямаше проблем

Замразявам девесил, джоджен и копър, преди време замразявах и магданоз, но не ми допада как му се променя вкуса като преседи известно време във фризера и затова го използвам само пресен, когато му е сезона.

Съвсем наскоро си засадих риган
чакам с нетърпение да поникне!


На мен ми пасва добре към картофена салата, прясно зеле с пилешко или към топли сандвичи с кашкавал.
Но е по-специфична, според мен, затова и рядко се сещам да си купя.

Аз имам сервиз Luminarc, мисля че такава беше марката и съм доволна!

Съгласна съм, че трябва да се публикуват точни рецепти!
Аз много често търся в сайта и досега винаги съм попадала на добри рецепти.

Мисля, че в България е много трудно да се открие истински балсамов оцет!
Аз наскоро купих червен на San Lazaro, разликата между белия и червения на тази марка беше в оцветителя. Червения има добавен карамел.
А, иначе знам, че оригиналния балсамов оцет се произвежда само в Модена, Италия и е доста скъп.
А, за това колко време е отлежавал 12 или 18 години подсказва и етикета на бутилката, тъй като е в различен цвят за различните периоди.

Зависи какво ястие ще приготвям, но сред най-любимите ми са босилек, девесил, риган и копър.

И аз смятам, че може би черният пипер е най- разпространената подправка.

Не мисля, че изобщо мога да сравня коя е по - добрата кухня, тъй като и българската и италианската кухни си имат своите силни и слаби страни.
Аз харесвам българската кухня, но като че ли съм твърде привикнала към вкуса й и на този етап не ме впечатлява и кара да се развълнувам опитвайки дадено ястие. За сметка на това италианската кухня, която за мен се явява нещо различно ме изпълва с вдъхновение и ми дава поле на изява.
Мога да експериментирам приготвяйки множеството видове паста, прекрасно рагу и т.н, а същевременно ме привлича много простотата на италианските ястия.

Обичам да опитвам нови храни и рецепти, но може би любима ми е италианската кухня.