Ваня
Чирак
Моята стенаРецепти118СтатииСъветиКоментари22Форумни теми7Постове във форума38За менИзпрати съобщениеточки690
Можем ли умело да съчетаем напитките и храните?
С червено вино - пушени филета, телешко месо, дивеч.
С бяло вино - раци, печени птици, агнешко, ориз, бадеми.
С уиски - всякакви ядки, даже и орехи.
С ликьор - сладки.
Опознайте своята алкохолна зодия!
За коняка и ракията - много вярно. Аз съм бира.
Какво приготвяте с кисело зеле?
Обожавам баница с кисело зеле и праз. Освен нея - кисело зеле с кайма и ориз, кисело зеле със свински гърди, сарми с ориз и стафиди, нарязано на салатка с червен пипер и олио.
Как поднасяте мусаката?
Без кисело мляко не я ям.
С какво поднасяте палачинките?
Аз ги обичам със сирене, другите вкъщи ядат и с конфитюр.
Тайните на хубавия кекс?
Важно е да се спазват точно рецептите. Друг е въпроса самата рецепта колко е читава. Освен това има различни видове кекс. Всеки харесва различен.
Как приготвяте сармите?
Със зелеви листа, постни.
За или против повечето подправки в едно ястие?
Най-често използвам червен пипер, лют червен пипер, черен пипер, чесън, бахар, къри, пресен кориандър. Рядко слагам в едно ястие повече видове подправки, точно за да е различно от другите.
Споделете идеи за витаминозен чай за подсилване на имунната система
Чай от ройбос и зелен.
По рецепта ли готвите?
Обичам да готвя по рецепти. Непрекъснато изпробвам нещо ново.
Правите ли тулумби в къщи?
Лидия-Гери, тестото се втечнява, когато яйцата дойдат вповече или не се добавят постепенно. А след като си ги изпекла, направо са си станали еклери.
Авокадо - как и къде го използвате?
Освен салати и десерти, правя и майонеза от авокадо.
Домашна закваска за теста - месите ли с нея?
Квас, но за теста, че има и други.
Изгубена рецепта ?
Рецептата ми е, като тази на Стоян, само че добавям и 10 с.л. олио. Тази рецепта е от стария тефтер.
Бял и черен пипер - каква е разликата?
Белият пипер се използва за по-фини ястия и с по-светъл цвят. Много върви на риба и гъби.
В какви ястия влагате целината?
Целина слагам в туршии, яхнии, зеленчукови манджи и супи. Повече ползвам листа и стръкове, в супите слагам от корена.
Правили ли сте френски макарони?
Джемиле, макароните (maccheroni) са конкретен вид паста. Сладките се казват точно френски макарони. Ако макароните са си макарони, както си написала, то тогава "макарони по френски" ще е вид паста във френски вариант.
Правили ли сте френски макарони?
Аз съм купувала от Лидъл, но не е постоянен артикул.