• Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави форумната тема: Кои са последните ви импровизации и експерименти в кухнята?преди 9 годиниЕдно от нещата, които уважавам на този свят, са професионалистите и професионализмът. Затова занасям на поправка часовника си при часовникар, а не при братовчед си, колата - на сервиз от добра класа и поверявам продажбата на имота си на брокер и адвокат. Така стояха и нещата в кухнята, когато бях млада булка. На сватбата някой бе така добър да ми подари дебелия том на П.Чолчева "Съвременна домашна кухня" и той стана мой пътеводител между продуктите, тенджерите и тиганите. Спазвах рецептите (тоест технологията) най-стриктно, докато... един ден, когато поднасях супа топчета, домашните не ме попитаха: "Абе защо не надроби и някое картофче вътре?" (каквото рецептата не предвиждаше). Оттогава готвенето се превърна за мен в творчество, а кухнята - в арена на фантазията.

    Наскоро сестра ми реши да блесне с десерт. Поднесе ми нещо бяло и желирано, в което имаше орехи, почти никаква захар, и кисело мляко. Нарече го с някакво испанско име и си го хапна с удоволствие от красивата стъклена купичка. Аз само го опитах и днес го забърках по съвсем друг начин. Виж рецепта Крем, по-хубав от баварския. Мога да пиша още дълго за експериментите си в кухнята, ако не се опасявам, че ще Ви досадя, защото стажът ми тук е доста дълъг. Но ще се радвам да почета Вашите идеи.