• Татьяна БаловаТатьяна Баловадобави отговор към форумната тема: Кои са последните ви импровизации и експерименти в кухнята?преди 8 годиниА при мен - направо сюжет за малък разказ. За по-смешно заглавието му може да бъде "Курбан чорба от кокошка по гергьовски". И така: трябваше да дойде един майстор вкъщи да оправи разни работи, няма значение какви. Знаех само, че не яде карантия. Имах една селска кокошчица във фризера и реших да направя от нея две манджи - супа, в която да плуват дреболийките, шийката и образувалите се в коремчето й жълтъци, и печена в гърне кокошка, пълнена с: ориз, запържен лук, задушени рижики и подправки като за агнешко: черен пипер, джоджен, магданоз и чубрица. Така пълнената кокошка аз я наричам "Кокошка по гергьовски". И всичко стана супер. Само дето като седнахме да обядваме, аз си хапнах крилцата плюс малко плънка, а майсторът - едно бутче плюс малко плънка. Всички домашни отсъстваха от вкъщи задълго и аз се зачудих какво да правя с останалата печена кокошчица и плънката. Е, сигурно се сещате, че я обезкостих, нарязах мръвчиците на дребно, добавих в чорбата малко вода и въпросните нещица, сварих всичко наново, застроих чорбата с жълтък и лимон и си поканих една гостенка. Да, ама двете хапрахме каквото хапнахме и останаха още три порции чорба, които... просто замразих. А когато по-късно семейството ми се събра, я размразих, сервирах я гореща и я нарекох "Курбан чорба от кокошка по гергьовски". Беше страхотно вкусно!