Gotvach.bg»Кулинарна мрежа»victoria ivanova»Моите форумни теми
victoria ivanova
victoria ivanova
Новак

Моите форумни теми

victoria ivanovaБалансирано и здравословно хранене и диети
Здравей те на всички, Искам да пусна една тема която интересува 98% от населението по света - Диетата Знам че хората се подлагат почти през целия си живот на диети по една или друга причина. Реших да създам този говорилник за да разбера какво е вашето мнение за това. Искам да ми кажете на какви диети сте били, колко време и как това ви се е отразило, дали сте успели да запазите постигнатото. Повярвайте ми аз много дълго време бях на диети и много добре знам какво е. И с каквото мога ще ви помогна, ще ви давам съвети и също така ще говорим не само за диети но и за здравословното и балансирано хранене като цяло Чакам вашите мнения.
victoria ivanovaЗдравословна храна = Здраво тяло
Какво ако не храната поддържа всяко живо същество живо.. Ние се нуждаем от нея, но предполагам всеки знае че не трябва да прекаляваме с нея. Трябва и да пием много вода която също е много важна. Не трябва да пропускаме нито едно от двете.Балансираното хранене е най-важното за нас. Трябва да знаем кое е полезно и кое не. Да ядем от всичко по малко да не се лишаваме, но и да не прекаляваме.Ако обичате себе си, обичайте и храната.Но ето пак ви казвам трябва да знаете кога и колко да приемате от нея. Прочела съм хиляди статии за здравословното хранене, за диетите и за какво ли още не. Била съм на много диети но едно мога да ви кажа от много важно значение е психиката ви . Както я настроите така ще продължавате. Имам предвид че ако си наложите че не искате да ядете няма да го правите, ако си казвате искам да ям много ми се яде следователно всичко ще ви тегли само към хладилника, но това не е решението защото ако сте изнервени и ви се яде изяждате много повече количество храна каквато и да е отколкото обикновено. Но ако си наложите да се храните правилно , балансирано ще постигнете повече не само за тялото си , но и за мозъка си, защото той също се влияе от вашите емоции и от граната която приемате.При по-малко количество храна от необходимата ви за деня мозъка ви функционира но много по-бавно защото не сте му дали необходимата енергия за дена, а когато преядете мозъка отново функционира по-бавно защото сте го претоварили. Обещавам скоро да напиша едноседмична програма на балансираното хранене. Довиждане
victoria ivanovaДа се научим да ядем и живеем здравословно
Здравейте на всички, искам да помогна на всички които искат не само да са слаби но и най-важното да са здрави. Най -голямото правило е да знаете как да се храните. Както всички знаем храната е основната съставка в живота на всеки. Но за съжаление не всички я приемат като такава. За едни тя е просто нещo, което трябва да бъде направено(изядено) , за други това е мъчение (подложените на диета) , за други това е нещото без което човек неможе да оцелее.И е така. знам че повечето момичета дори имомчета си мислят че когато са на диета това непременно озна1ава гладуване , но това съвсем не е така. По този начин вие измъчвате себе си , не помагате на тялото си ,а му вредите , ако външно има положителна промяна , то помислете си че всъщност тялото ви страда от липсата на храна . Дори и да се храните когато ядете по-малко вие лишавате организма си от минерали които са му необходими всеки ден. Знам че е много приятно чувството когато някой ви каже че изглеждате добре , но гледайте и вутрешно да е така. Ето някои съвети от мен: 1.Хе пропускайте закуската, тя ви е необходима и ви зарейда с повече енергия. 2.Хранете се често по-малко , опитайте се храната да е разнообразна , ако се почувствате отново гладни след обяда изчакайте докато храната се разпредели достатъчно в организма ви , ако пак сте гладни изчакайте 1 час и хапнете ябълка. 3.Движете се много дори и да не тичате ходете много пеша не бързайте веднага да хващате автобуса. 4.Намалете максимално напрежението си , защото то ви вреди , смейте се повече. 5.Пийте изключително мн вода на ден (мин.2л) 6.Но не на последно място не преяждайте - нека стомахат ви да чувства глад.Не вечеряйте след 19:30ч. Напишете своите отзиви каквито и да са. Дано да съм ви помогнала.
victoria ivanovaЛесна диета за хора със силна воля
Диети Диети Диети .. Повечето хора когато чуят това си представят изтощителни дни месеци дори и някой година или повече , но това не е всъщност точно така . Все пак трябва да поддържаме форма ! Но като за начало трябва да ви кажа че всяка една диета не е за всеки трябва да сте много упорити за да достигнете крайната си цел. Предполагам всеки иска да види в огледалото едно прекрасно тяло без излишни неща .. Аз съм готова да ви предложа една диета която действа както всички само ако я спазвате. Това е лично моя метод и действа За закуска обикновено хапвайте обикновени бисквити с 4ай (най-добре ще бъде той да е без захар ) може да добавите и сирене а нещото което е още по здравословно е изварата (обезмаслената) За обяд - аз го пропускам изцяло Вечерята трябва да бъде минимална аз ям почти всяка вечер супа направена със зехтин и ако усетите че е безсолна не си казвайте : така не е вкусно .. може и да не е но помислете че е по здравословно за вас . Колкото до сладкото ви се полагат 2 шоколадови бонбона на седмица .. яжте мед .. а ако много ви се дояде много сладко си направете от моя любим десерт : мляко с мед Успеха на всички! Чакам коментарите ви и след това да споделите резултатите си .
victoria ivanovaМед и Мляко за отслабване
Кисело Мляко-Все повече нараства интересът по отношение на връзката между храната, съдържанието на холестерол в кръвта и сърдечносъдовите заболявания. Храни, които понижават високото съдържание на холестерол в серума на кръвта, са изключително желани. Редовното приемане на кисело мляко намалява значително холестерола в серума на кръвта. Обикновено съдържанието на холестерол значително се понижава в продължение на 7 дни от началото на приемане на киселото мляко. Киселото мляко е ценна добавка в храната на диабетиците, която трябва да бъде с намалено съдържание на мазнина, за да се осигури по-добро понасяне на въглехидратите. Това налага киселото мляко за диабетици да се приготвя от обезмаслено мляко.Опитайте да ядете повече кисело мляко.Този продукт не само че е полезен, но и ще ви помогне в постигането на добри резълтати.Не забравяйте да изключите тестените изделия и сладкишите за добър ефект. Мед-Натуралният мед по своите вкусови и хранителни качества е един от най-ценните хранителни продукти, познат още от древността. Прочутият лекар Авицена препоръчвал меда като храна, която повишава работоспособността и удължава живота. Медът според него запазва младостта, изостря ума и възстановява паметта. Медът може да бъде незаменима храна в менюто на всеки човек. Пчелният мед представлява сладък сок, който пчелите събират от растения, преработват го, обогатяват го с ензими в своята гушка и го складират във восъчни пити. Медът дава много енергия на трениращите, които го ползват. Древните гърци обожавали меда, смятайки го за важен елемент при храненето, което намира отражение и в митологията им - амброзията, храната на боговете, представлявала смес от мляко и мед. За тези които убожават Мед ще кажа - яжте повече , но в нормални количества. Той определено ще ви помогне. Може да смесвате млякото и меда предполагам знаете , че ще се получи една перфектна комбинация и повярвайте от това се отслабва гарантирано. Особенно добър ефект има вечер преди лягане.