Спанакът е изключително полезен и вкусен зеленчук, особено когато е пресен. Бихме желали да го консумираме целогодишно.
С тази цел бива замразен. Това е един страхотен начин за съхранение, защото се запазват всички витамини.
Размразяването на спанака става според начина, по който ще го използваме. Повечето замразени зеленчуци могат да се готвят направо след изваждането им от камерата.
Специално за спанака и за някои други зарзавати е препоръчително да се поотпуснат предварително. Например оставяме спанака за 30 минути в хладилника. Размразяването в хладилник запазва зеленчука по-свеж и чист.
След това направо го слагаме в тенджерата и продължаваме с готвенето.
Например за направата на салата със замразен спанак, след като е поотпуснал малко, загряваме тенджера с вода на котлона.
Пускаме вътре спанака за кратко. След това го вадим и изцеждаме. Можем да продължим с добавянето на другите продукти за спаначена салата.
Ако готвим супа със спанак, направо го пускаме във врящата вода. Продължаваме с варенето.
Същото важи и за пърженето, като в началото става при отхлупен съд, за да се изпари влагата.
Разбира се, можем и да изчакаме спанакът да се размрази напълно. След това приготвяме ястието със спанак, което желаем.
Замразените зеленчуци се готвят 3 пъти по бързо. Това ги прави много предпочитани. Те имат много ползи за организма и могат да се комбинират с всичко.
Ето и идеалните предложения за рецепти с размразен спанак:
Коментари