Gotvach.bg»Съвети»Как да премахнем горчивината на Радикио

Как да премахнем горчивината на Радикио

Как да премахнем горчивината на Радикио

Радикиото или радичио е вид цикория с италиански произход. Има леко горчив вкус и по вид много наподобява червеното зеле.

В този вкусен заленчук има много полезни вещества, които оказват благоприятно влияние върху нашето здраве. Този вид цикория съдържа в себе си много малко калории, което го прави идеален за хапване по време на диета.

Освен че помага за отслабване, той помага също и да се поддържа оптимално тегло. Освен че е много полезен, Радикиото е и много вкусен. От него могат да се правят вкусни салати, да бъде изпечен на скара, може да го използвате и върху пица.

Ако листата на италианската цикория са пресни, те съдържат почти всички витамини от група В, както и фолиева киселина. Доста често обаче радикиото бива пренебрегвано и не толкова използвано. В Италия то е на почит.

Има хора обаче, които бъркат този зеленчук с червена маруля и червено зеле.

Ако решите да си купите този зеленчук и да си го приготвите, трябва да знаете как да премахнете неговият горчив вкус. В зависимост от това как бива отглеждано радикио, от състава на почвата, в която то се отглежда и това по какъв начин се бере, неговата горчивина може да бъде или по-силна или по-слаба.

Когато преминава през термична обработка, тази горчивината на Радикио намалява значително. Горчивите съединения, които се съдържат в радикио, се разтварят във вода, затова е хубаво да накиснете листата във вода за 30 минути или да ги бланширате. Това ще премахне силната горчивина.

Накисването във вода на Радикио обаче ще премахне и много от витамините, които се намират в него.

Когато ще слагате този вид цикория в салата, може да намалите горчивината ѝ, като овкусите салатата, в която ще го вложите, със сладък дресинг, в който може да има мед, горчица и балсамов оцет.

Вижте вкусните ни предложения за италиански салати.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати