Gotvach.bg»Съвети»Как се прави бял сос за пълнени чушки?

Как се прави бял сос за пълнени чушки?

НикиНики
Гуру
14114k
Как се прави бял сос за пълнени чушки?

Безспорно пълнените чушки са едно от най-предпочитаните ястия на трапезата ни.

Това е едно от предпочитаните леки летни ястия, а и не само през лятото /но през летните месеци, както всички знаем е техният сезон/.

Можем да напълним както сурови, така и печени чушки.

Плънката на чушките може да бъде доста разнообразна. За да бъдат по сочни нашите пълнени чушки, ще предложим един бърз и икономичен бял сос.

Лесен бял сос за пълнени чушки

Необходимите продукти

Брашно-2 с.л.

Сол-1/2 ч.л.

Червен пипер-1 ч.л.

Масло-30 г

Олио-30 г

Кисело мляко-200 г със стайна температура

Яйца-2 бр. със стайна температура

Вода-500 мл

Начин на приготвяне:

В дълбока тенджера загряваме маслото и олиото. Слагаме брашното и при непрекъснато бъркане запържваме за минута-две. Добавяме червения пипер, разбъркваме и отнемаме от котлона.

При непрекъснато бъркане наливаме водата. Връщаме на котлона, бъркаме, докато заври и леко се сгъсти сосът за пълнени чушки.

Разбиваме яйцата с киселото мляко. От горещия сос дабавяме към млякото, като бъркаме непрекъснато. Щом се стопли млякото, сипваме в тенджерата при непрекъснато бъркане, за да не се пресече соса.

Добавяме сол на вкус и поднасяме нашити пълнени чушки с това вкусно и бързо сосче.

А ако сте направили двойна доза бял сос за пълнени чушки, просто пригответе още една тава чушки. За целта си харесайте някоя от нашите вкусни рецепти:

- пълнени чушки с яйца и сирене;

- постни пълнени чушки;

- пълнени чушки без ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати