Безспорно пълнените чушки са едно от най-предпочитаните ястия на трапезата ни.
Това е едно от предпочитаните леки летни ястия, а и не само през лятото /но през летните месеци, както всички знаем е техният сезон/.
Можем да напълним както сурови, така и печени чушки.
Плънката на чушките може да бъде доста разнообразна. За да бъдат по сочни нашите пълнени чушки, ще предложим един бърз и икономичен бял сос.
Лесен бял сос за пълнени чушки
Необходимите продукти
Брашно-2 с.л.
Сол-1/2 ч.л.
Червен пипер-1 ч.л.
Масло-30 г
Олио-30 г
Кисело мляко-200 г със стайна температура
Яйца-2 бр. със стайна температура
Вода-500 мл
Начин на приготвяне:
В дълбока тенджера загряваме маслото и олиото. Слагаме брашното и при непрекъснато бъркане запържваме за минута-две. Добавяме червения пипер, разбъркваме и отнемаме от котлона.
При непрекъснато бъркане наливаме водата. Връщаме на котлона, бъркаме, докато заври и леко се сгъсти сосът за пълнени чушки.
Разбиваме яйцата с киселото мляко. От горещия сос дабавяме към млякото, като бъркаме непрекъснато. Щом се стопли млякото, сипваме в тенджерата при непрекъснато бъркане, за да не се пресече соса.
Добавяме сол на вкус и поднасяме нашити пълнени чушки с това вкусно и бързо сосче.
А ако сте направили двойна доза бял сос за пълнени чушки, просто пригответе още една тава чушки. За целта си харесайте някоя от нашите вкусни рецепти:
- пълнени чушки с яйца и сирене;
Коментари