Gotvach.bg»Съвети»Как се прави сладко от смокини?

Как се прави сладко от смокини?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94229884
Как се прави сладко от смокини?

Подарете бурканчета домашно сладко от смокини на семейството и приятелите си. Това е идеалното допълнение към прясната питка по време на закуска или може да се опитате да го добавите в натуралното кисело мляко - фантастичен вкус.

Необходими продукти:

зрели смокини - 3 кг, нарязани на четвъртинки

кристална кафява захар -1 кг

лимон- 1 изцеден

индрише- 4-5 листчета

Метод на приготвяне:

ЕТАП 1

За начало на приготвянето на сладкото от смокини сложете измитите и нарязани смокини и индришето в тенджера в хладилник за едно денонощие, като ги посипете със захарта. На другия ден те са пуснали вода.

Преместете ги в тава и след това ги поставете в предварително загрята до 170 °C фурна. Добавете и лимоновия сок. Оставете да заври и гответе, като разбърквате периодично, докато сладкото от смокини леко се сгъсти, като отстранявате пяната, която се издига на повърхността. Отстранете от фурната и оставете да престои 10 минути.

СТЪПКА 2

Разпределете сместа в стерилизирани буркани. Затворете с капаци и оставете сладкото да изстине напълно, като обърнете бурканите с капачките надолу. Могат да се съхраняват шест месеца неотворени и 2 седмици в хладилника след отваряне.

Сега е време да направите някой чийзкейк със смокини или сладкиш със смокини и да Ви е сладко!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати