Подарете бурканчета домашно сладко от смокини на семейството и приятелите си. Това е идеалното допълнение към прясната питка по време на закуска или може да се опитате да го добавите в натуралното кисело мляко - фантастичен вкус.
Необходими продукти:
зрели смокини - 3 кг, нарязани на четвъртинки
кристална кафява захар -1 кг
лимон- 1 изцеден
индрише- 4-5 листчета
Метод на приготвяне:
ЕТАП 1
За начало на приготвянето на сладкото от смокини сложете измитите и нарязани смокини и индришето в тенджера в хладилник за едно денонощие, като ги посипете със захарта. На другия ден те са пуснали вода.
Преместете ги в тава и след това ги поставете в предварително загрята до 170 °C фурна. Добавете и лимоновия сок. Оставете да заври и гответе, като разбърквате периодично, докато сладкото от смокини леко се сгъсти, като отстранявате пяната, която се издига на повърхността. Отстранете от фурната и оставете да престои 10 минути.
СТЪПКА 2
Разпределете сместа в стерилизирани буркани. Затворете с капаци и оставете сладкото да изстине напълно, като обърнете бурканите с капачките надолу. Могат да се съхраняват шест месеца неотворени и 2 седмици в хладилника след отваряне.
Сега е време да направите някой чийзкейк със смокини или сладкиш със смокини и да Ви е сладко!
Коментари