Gotvach.bg»Съвети»Как се готви бланширан ориз?

Как се готви бланширан ориз?

Как се готви бланширан ориз?

Оризът е една от основните съставки на много и най-различни ястия. Той е бил използван за храна още преди 10 000 години.

Предимства на бланширания ориз

Бланшираният ориз има много добри хранителни качества и не се слепва. Не се готви бързо от обикновения ориз. Неговото готвене отнема малко повече време, но въпреки това е по-полезен от обикновения ориз.

При процеса на бланширане на ориза, витамините и минералите, които се съдържат в обвивката на ориза, отиват в зърната.

Приготвяне на бланширан ориз

По принцип оризът, който е бланширан, се сварява за около 20 минути. Начинът му на приготвяне по нищо се различава от този на обикновения ориз.

Чаша бланширан ориз се поставя в 2 чаши вряща вода, в която има щипка сол. След това трябва да сложите капак на съда, в който варите ориза, и котлонът се намалява на най-ниска степен.

Трябва да следите времето, в което оризът се сварява, от времето, когато водата заври.

Ако искате да намалите времето за готвене на бланширания ориз на половина, трябва да го накиснете в топла вода за около 30 минути.

Ако бланшираният ориз е готов, той трябва да бъде пухкав. Дори и да е пресготвен, зърната остават цели.

Бланшираният ориз е идеален за приготвяне на основни ястия с ориз и гарнитури.

Вижте още вкусни предложения, които може да приготвите с бланширан ориз:

- вкусно пиле с ориз;

- ориз с гъби;

- мляко с ориз

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати