Оризът е една от основните съставки на много и най-различни ястия. Той е бил използван за храна още преди 10 000 години.
Предимства на бланширания ориз
Бланшираният ориз има много добри хранителни качества и не се слепва. Не се готви бързо от обикновения ориз. Неговото готвене отнема малко повече време, но въпреки това е по-полезен от обикновения ориз.
При процеса на бланширане на ориза, витамините и минералите, които се съдържат в обвивката на ориза, отиват в зърната.
Приготвяне на бланширан ориз
По принцип оризът, който е бланширан, се сварява за около 20 минути. Начинът му на приготвяне по нищо се различава от този на обикновения ориз.
Чаша бланширан ориз се поставя в 2 чаши вряща вода, в която има щипка сол. След това трябва да сложите капак на съда, в който варите ориза, и котлонът се намалява на най-ниска степен.
Трябва да следите времето, в което оризът се сварява, от времето, когато водата заври.
Ако искате да намалите времето за готвене на бланширания ориз на половина, трябва да го накиснете в топла вода за около 30 минути.
Ако бланшираният ориз е готов, той трябва да бъде пухкав. Дори и да е пресготвен, зърната остават цели.
Бланшираният ориз е идеален за приготвяне на основни ястия с ориз и гарнитури.
Вижте още вкусни предложения, които може да приготвите с бланширан ориз:
- ориз с гъби;
Коментари