Gotvach.bg»Съвети»Как да замразим карфиол и броколи?

Как да замразим карфиол и броколи?

Как да замразим карфиол и броколи?
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Бамбукова кутия за чай с 8 секции - 31см
53.13 лв.
41.97 лв.

Карфиолът< и броколите са едни от най-полезните зеленчуци, защото съдържат в себе си голямо богатство от витамини и минерали. Тези два зеленчука подпомагат укрепването на имунната система и пазят нашият организъм от болести на черния дроб, а също и от ракови заболявания.

Карфиолът и броколите забавят стареенето и са много добър избор за хора, които имат анемия. По принцип от всеки един магазин можете да си набавите замразени зеленчуци, но е още по-добро, ако си ги замразите сами, а ето как става това.

Замразяване на карфиол и броколи:

1. Първото нещо, което трябва да направите, е да си купите качествени броколи и карфиол, дори ако се наложи да платите малко повече за тях;

2. Преди да пристъпите към тяхното замразяване, задължително трябва да ги бланширате, за да могат да запазят своят цвят, консистенция и вкус;

3. Преди обаче да ги бланширате, трябва да много хубаво да ги измиете. За това първо трябва да разделите карфиола и броколите на розички и да премахнете дръжките. След това много добре се измиват и вече могат да бъдат бланширани;

4. И двата зеленчука се бланшират около 7 минути. А това става във вряща, подсолена вода. Трябва да имате дълбока тенджера или пък да ги бланширате на части. Важно е да слагате сол във водата, а времето, в което бланширате не трябва да е по-малко от 5 минути;

5. Когато зеленчуците са вече бланширани, се заливат със студена вода и се отцеждат много добре в гевгир. Ако трябва, много внимателно ги подсушете с кърпа;

6. След като броколите и карфиолът са готови за замразяване, ги поставете в пликове, като трябва леко да се притиснат, за да може да не заемат много място във вашият фризер. Важно е също въздухът от торбичките да бъде изваден и чак след това да ги затворите;

7. За ваше улеснение е добре да направите различни по грамаж порции замразени броколи и замразен карфиол, а това зависи от това какво ястие ще готвите. Ако имате хартиено тиксо, е добре да надписвате количествата и датата, на която са били замразени. Това е за ваше улеснение.

А ако имате вече приготвени замразени броколи и карфиол, споделяме нашите вкусни предложения, в които може да ги вложите:

- Броколи на фурна;

- Паниран карфиол;

- Броколи с гъби;

- Бързи туршии с карфиол.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен