Отдавна отмина времето, когато карфиолът се слагаше само в сурови туршии, а броколите се отминаваха с подозрение. Днес тези два изключително вкусни и полезни зеленчука все по-често присъстват на трапезата ни.
Те да изключително благодатни за кулинарна обработка и съхранение във фризер, която улеснява и съвсем начинаещите кулинари да създадат вкусни и ефектни ястия с броколи и карфиол.
Често обаче възниква въпросът какви подправки да сложим на двата къдрави зеленчука.
Независимо дали ще приготвите броколи пане, карфиол пане или ще направите запеканка с броколи, те се съчетават много успешно с универсалните подправки сол, черен пипер, чесън на прах, както и свежи зелени подправки.
Можете да овкусите кремсупата от карфиол с малко индийско орехче или риган, а към пюрето от орехи да добавите индийско орехче и настърган джинджифил.
Особено екзотичен вкус на вашата гарнитура от карфиол или задушени броколи ще придадат 1-2 щипки риган, сложени минути преди да свалите зеленчуците от котлона. Карфиол и броколи, подправени с риган, се съчетават чудесно с печени меса и риба.
Коментари