Gotvach.bg»Съвети»Как се отмирисва агнешкото месо?

Как се отмирисва агнешкото месо?

Как се отмирисва агнешкото месо?

Агнешкото месо е изключително вкусно и крехко.

В България агнешкото месо се готви много често и на мнозина са любими рецептите за агнешко по Гергьовски, пълнено агне или вкусното печено агне на фурна.

И макар че готвенето на агнешко е трудно и агнешкото месо има характерната миризма, това не трябва да ни спира. Ако знаете как да приготвите агнешко или пък не, но не знаете как да премахнете специфичната му миризма, то следващите редове са за вас.

Премахване на миризмата на агнешкото месо

Има много начин характерната миризма на агнешкото да бъде премахната. Месото трябва да се накисне в прясно мляко и се оставя в хладилника за 1 нощ. На другия ден млякото се хвърля, а месото се приготвя според рецептата, която искате.

Друг начин за обезмирисяването на агнешко е като направите чай от лайкучка, с който се залива месото. Трябва да престои 1-2 часа, след това месото се подсушава и се готви. Лайкучката има силата да премахва миризмата на месото.

Може да премахнете миризмата на агнешкото месо и със соев сос, оцет, кисело мляко и доматен сок. Не трябва обаче маринатите ви да са много кисели, защото иначе месото ще стане жилаво.

Може да накиснете агнешко и във водка или докато го готвите, може да добавите кедрови ядки и канела.

Вижте още вкусни предложения за:

- агнешка главичка;

- агнешки дреболии;

- агнешко с ориз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати