Gotvach.bg»Съвети»Добавя ли се масло при разтопяване на шоколад на водна баня?

Добавя ли се масло при разтопяване на шоколад на водна баня?

MarianeMariane
Джедай
254955
Добавя ли се масло при разтопяване на шоколад на водна баня?

Разтопяването на шоколад на водна баня има една единствена цел, а именно – да превърне тортата с плодов пълнеж, мъфините с боровинки или кекса с портокал в още по неустоимо изкушение. Заливането на тези вкусни десерти с разтопен на водна баня шоколад, придава по-завършен и професионален вид на домашните сладки.

Но, трябва ли да добавяме масло при разтопяването на шоколада на водна баня? Отговорът на този въпрос е: Зависи! Зависи дали предпочитате глазурата да е по-мека и по блестяща, искате ли да е по-маслена и ароматна.

Шоколадова глазура може спокойно да се направи и без масло. В този случай към разтопения на водна баня шоколад се прибавя затоплена пълномаслена сметана и/или мляко. Може да се добавят още настъргана портокалова или лимонова кора, пудра захар и др.

Може да приготвите кадифена шоколадова глазура с разтопен шоколад, към който е добавена сметана и малко масло. Различни рецепти за приготвяне на шоколадови глазури и шоколадов ганаш можете да намерите на сайта ни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен