Разтопяването на шоколад на водна баня има една единствена цел, а именно – да превърне тортата с плодов пълнеж, мъфините с боровинки или кекса с портокал в още по неустоимо изкушение. Заливането на тези вкусни десерти с разтопен на водна баня шоколад, придава по-завършен и професионален вид на домашните сладки.
Но, трябва ли да добавяме масло при разтопяването на шоколада на водна баня? Отговорът на този въпрос е: Зависи! Зависи дали предпочитате глазурата да е по-мека и по блестяща, искате ли да е по-маслена и ароматна.
Шоколадова глазура може спокойно да се направи и без масло. В този случай към разтопения на водна баня шоколад се прибавя затоплена пълномаслена сметана и/или мляко. Може да се добавят още настъргана портокалова или лимонова кора, пудра захар и др.
Може да приготвите кадифена шоколадова глазура с разтопен шоколад, към който е добавена сметана и малко масло. Различни рецепти за приготвяне на шоколадови глазури и шоколадов ганаш можете да намерите на сайта ни.
Коментари