Пицата е абсолютна класика в света на кулинарията. Почти няма човек, който да не се възхищава на нейния вкус, и да не я приготвя за своята трапеза.
Италианската кухня определено дава на света изключително добра храна, но с рецептата на пицата със сигурност достига сърцата на всички ценители.
Още по-изкушаващо е, че този специалитет има доста улеснена рецепта, която всеки може да си приготви вкъщи.
Най-важният елемент на пицата обаче е тестото за пица. Противно на много убеждения, пицата от оригиналната рецепта е с много тънко тесто и обемиста коричка накрая.
За да приготвите класическата рецепта за него, ви трябват мая, брашно, захар, сол, зехтин и топла вода. Обикновено за тесто за пица с големина за 4-6 парчета, брашното трябва да бъде около 1 килограм. Според това се изчисляват и грамажите на останалите продукти.
Ако се стремите към максимално улеснен вариант, то можете да си закупите готово тесто, върху което само да наслоите желаните продукти и да изпечете.
За да получите пица с големина от 4 парчета, то трябва да вземете 600 г тесто. Обикновено тестото за пица е специално и е обозначено за такова предназначение.
Най-често се продава под формата на пакет от 2 топки тесто по 200 г всяка.
Затова за 8 парчета можете съответно да закупите 3 пакетчета по 400 г и да ги използвате за общо 2 пици.
Ако вече има достатъчно количество тесто за 1 пица, разгледайте тези рецепти за:
- вегетарианска пица;
- пица Калцоне;
- пица с шунка.
Коментари