Gotvach.bg»Съвети»Как палачинките да станат пухкави

Как палачинките да станат пухкави

Ivana GeorgievaIvana Georgieva
Помощник Готвач
815262
Как палачинките да станат пухкави

Палачинките са любими на малки и големи. Кой не обича сутрин уханието на пресни палачинки. Определено това е любимата закуска на всеки. Какво по-хубаво от това да започнете деня с тънки и същевременно пухкави палачинки. За да станат пухкави има няколко златни правила, които всяка домакиня трябва да знае.

Първото правило и от най-голямо значение е, че всички продукти трябва да са на стайна температура. Също много важно е да използвате мляко за палачинките, а не вода. Ако правите палачинки с вода няма да са толкова сочни и сладки в сравнение, ако ги правите с мляко.

Второто правило за приготвянето на пухкави палачинки е да използвате максимум 2 яйца. Ако използвате повече яйца, палачинките ви ще станат гумени. Просто разбийте 2 яйца, които са на стайна температура, после си добавете млякото, захарта и солта.

Много важно е преди да добавите брашното, да го пресеете, за да няма бучки. Ако не сте пресели брашното съответно палачинките ви няма да станат толкова пухкави. Доказано е че пресятото брашно съдържа повече кислород. Друг важен фактор е да слагате растително масло вместо сода или бакпулвер.

Растителното масло действа като бакпулвер, а и от друга страна, ако сте използвали растително масло вместо бакпулвер, може да пържите палачинките в сух тиган, тоест няма да добавяте излишна мазнина.

Важно е, преди да започнете да пържите палачинките, да оставите сместа за около 15-20 минути, за да почине и да абсорбира мазнината. Хубаво е да използвате тиган за палачинки с незалепващо покритие, това не е толкова важно правило, но по този начин палачинките ще станат по-бързо, тъй като тези тигани са с по-тънко дъно.

Докато правите палачинките, вече готовите пухкави палачинки покрийте с капак или кърпа, за да станат още по-меки. При изпълнението на тези трикове и правила вашите палачинки ще станат превъзходни. После може да гарнирате палачинките с шоколад, със сладко или мед и да се наслаждавате на перфектен вкус.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати