Gotvach.bg»Съвети»Как да премахнем миризмата на ярешкото?

Как да премахнем миризмата на ярешкото?

Как да премахнем миризмата на ярешкото?

Ярешкото месо е доста добро на вкус, но повечето хора се отказват от неговата консумация и готвене, заради специфичната му миризма. Имаме обаче добри новини - има лесни начини за премахването на миризмата на ярешкото, с които тя лесно ще бъде премахната, а вие ще можете да му се насладите. Ето и кои са те:

- Единият начин за премахването на миризмата на ярешкото е да го залеете с ракия, която трябва да има висок алкохолен градус, а също така е важно, ракията да сте я направили самите вие. След като месото се залее с ракията, се оставя да престои 12 часа, след това се мие и се преминава към по-нататъшна обработка;

- Вторият начин за премахване на миризмата от ярешкото е да го мариновате в оцет и вода. След което трябва да преседи известно време и да се измие много добре, преди да се премине към готвене на ярешкото месо;

- Третият начин за премахване на неприятния мирис на ярешкото е да сложите месото във фурната, която е предварително загрята, без никакво овкусяване и да го държите там, докато не побелее. Така миризмата изчезва;

- Можете да махнете миризмата на месото и с помощта на подправки или поне да я притъпите. Подправките, които можете да използвате за тази цел са дафинов лист, червен пипер, черен пипер и мащерка. Може да използвате и джоджен и кимион.

С освеженото месо можете да приготвите ярешки кебап, манджа с ярешко или ярешка супа.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати