Кои храни съдържат витамин Е?

Кои храни съдържат витамин Е?

Токоферол или витамин E често е наричан еликсир на плодовитостта, чистач ни свободните радикали и страж на младостта. Това не е случайно. Витамин E има способността да да пречиства организма от вредните свободни радикали, които се образуват вследствие на нормалните обменни процеси, на цигарения дим, промишленото замърсяване, ултравиолетови лъчи и др.

Можем да заредим организма си с витамин Е, ако включим в дневното си меню повече растителни масла. Храни, богати на витамин Е са царевичното олио, слънчогледовото олио, соевото олио, както и маслото от пшенични зародиши. Но витамин Е можем да открием и в орехите, бадемите и фъстъците, както в други ядки.

Заредете организма си с ударна доза витамин Е, като ежедневно похапвате пълнозърнести храни, листни зеленчуци, зелен боб, грах, марули, доматено пюре, патладжани и моркови.

За да подбрите състоянието на кожата, костите и ноктите трябва редовно да консумирате боровинки, къпини и авокадо, които също са богати на витамин Е. Съдържащият се в растителните продукти витамин Е отлично се комбинира с витамин А и други мастноразтворими субстанции.

Рейтинг

4
Общо 2 гласували
5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати