Gotvach.bg»Съвети»Дюлите алерген ли са?

Дюлите алерген ли са?

МарияМария
Новак
2351
Дюлите алерген ли са?

Алергените са определени вещества, които причиняват много силна реакция от страна на организма. Най-често алергиите се диагностицират в ранна детска възраст, но не е изключено да се появят и напълно внезапно с напредването на годините.

Хранителните алергии се свързват с консумацията на определени продукти, които провокират свръхчувствителна реакция, изразяваща се в следните симптоми: изтръпване или сърбеж в устата, обрив по кожата (най-често придружен от сърбеж), подуване на устата, лицето, гърлото или други части на тялото. Можем ли да имаме алергия към дюли?

Дюлите са растение от семейство Розови с много специфичен вкус и аромат. Сиропът от плодове от дюля понякога се използва за лечение на упорити киселини, сутрешно гадене, сенна хрема.

С подовете се приготвя дюлево сладко, желе, мармалад от дюли и пудинг, сок и вино.

Дюлята не е един от най-силните алергени, но е важно да отбележим, че консумацията на всяка една храна, включително и дюля, може да причини специфична реакция.

Тъй като този плод се консумира сравнително рядко, трудно може да се определи каква е честотата на проявните алергични реакции.

Въпреки това, възможно е хора с алергии към праскови, кайсии, сливи да проявят алергична реакция след консумация на дюли, тъй като всички изброени са от едно семейство.

В тази връзка Ви съветваме да въвеждате с повишено внимание дюлите в ежедневното Ви меню, но да не се отказвате от тях без причина, тъй като те всъщност могат да имат много благоприятен ефект върху здравето Ви.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати