Когато става въпрос за приготвяне на домашен хляб, пица, мекици, бухти, тутманици, милинки, пърленки, бисквитки и предястия, един от най-лесните варианти, които ни спестяват време и пари, е да използваме предварително приготвено тесто.
Лесно се съхранява във фризера и често е вече измерено, оразмерено и тестото е готово за употреба.
Могат да бъдат добавени любимите подправки, а вечерите на пица с децата стават още по-апетитни!
Въпреки че е за предпочитане да се омесва домашно тесто, използването на предварително закупено от магазина или замразено тесто е чудесно решение за приготвянето на ястия през седмицата - бързи и лесни предястия, десерти или за онези моменти, в които няма време да отскочим до магазина за продукти.
Може купеното да не е толкова вкусно, колкото домашно приготвеното тесто, но в крайна сметка "работи" също толкова добре!
Купеното от магазина тесто също е универсално и е подходящо за експериментиране в кухнята с вкусове и рецепти.
От предварително приготвеното тесто за пица могат да се направят канелени рулца, а бутертестото, от своя страна, може да се направи солено (с чесън и масло) или сладко (със захар и канела).
Много замразени теста за пай също са предварително разточени и оразмерени.
Вижте още как се прави тесто за кифлички.
Коментари