За ценителите на вкусната и изискана храна комбинацията от вино и риба си е цяло сетивно пренасяне в друг свят.
Не е изненада за никого, че двата продукта си подхождат изключително много и затова са любим избор за меню в изтънчен ресторант.
Обикновено ястията с риба си партнират с всякакви вина – от бяло до червено, а в някои места по света, и розе. Най-добрите съчетания се създават според вида на рибата и начина на нейното приготвяне.
Ципурата е мазна риба и най-често се приготвя на скара. Тя е риба, която насища, и е изключително подходяща за съчетаване с отлежали в дъбови бъчви шардонета или ферментирало в дъб шардоне. Тази комбинация ще ви коства значително повече средства от останалите вина, но удоволствието от нея ще ви убеди, че си е заслужавало.
Ако приготвите ципурата със свеж цитрусов дресинг, то тогава е подходящо да я комбинирате с цитрусови вина и такива с цветни аромати.
Можете да подберете изискани вина като марките Шабли, Грильо или Шампан Екстра-Брут. Те обещават перфектно вкусово преживяване заради страхотния си плодов вкус и приказен аромат на цветя.
В съчетание с ципурата и виното ще се получи перфектна комбинация, в която със сигурност ще се влюбите!
Коментари