Gotvach.bg»Съвети»Как се прави заливка на милинки?

Как се прави заливка на милинки?

Как се прави заливка на милинки?
Снимка: Yordanka Kovacheva

Милинките са класическата вкусна закуска, мека, топла и ароматна. Затова се превръщат в едно от любимите семейни ястия на трапезата.

Рецептите за това ястие са много и няма точна формула за постигане на техния вкус. Най-често срещаните варианти са рецепти със сладка заливка и такива със солена заливка. По този начин имате алтернатива да подсолите деня си или да го направите по-сладък.

Сладката заливка на милинките се приготвя с помощта на яйца и кафява захар. Те се разбъркват и след това сместа се залива върху готовите милинки. За допълнителна визия и още по-сладък вкус, поръсете пудра захар, когато те изстинат.

Тези милинки са страхотна идея за апетитен десерт.

За солената заливка ви трябват брашно, сол и масло.

В маслото разтопявате брашното и добавяте солта. Тази смес я запържвате, докато не получите кафяв цвят на брашното. След това я махате от котлона и заливате милинките с нея. За жълт цвят и по-апетитна визия можете да разбъркате един жълтък и да ги намажете.

Върху тях поръсете малко сусам и вашето ястие ще бъде съвършено.

Следващата стъпка е да ги поставите в студена фурна, така че да втаса още веднъж тестото и да се получи още по-добър вкус.

Готовото ястие е много подходящо за солена закуска, с която да започнете деня си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати