Gotvach.bg»Съвети»Коя риба е подходяща за паниране?

Коя риба е подходяща за паниране?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231897
Коя риба е подходяща за паниране?

Ето един списък с риби, които са вкусни, когато са панирани и след това изпържени на тиган или изпечени във фурна.

Треска, сом, писия, костур, са включени в списъка, като подходящи. Препоръчително е да използвате олио с ненатрапчив вкус, каквито са зеленчуковото, фъстъченото или рапичното олио за пържене (печене).

Треска

Треската е подходяща за паниране, защото издържа на високи температури при пържене на тиган (печене във фурна). Преди да закупите, изберете филета с дебелина под 3-4 см.

Сом

Сомът е чудесен избор, който стои добре на вкус с панировка от царевично брашно. Някои готвачи накисват сома в мляко за час преди пържене, за да премахнат отчасти останалия, натрапчив рибен вкус.

Писия

Писията е деликатно тънка и сладка риба. Препоръчително е да се остави да се накисне в мляко, преди да се добави панировката и подправките, подходящи за нея.

Костур

Костурът е сред най-вкусните сладководни риби в света. Има прозрачно розово месо и няма силна миризма. Когато е под формата на панирана риба и приготвено майсторски, филето от костур е с нежен вкус и се топи в устата.

Вижте още как се прави вкусен паниран шаран.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати