Gotvach.bg»Съвети»Какъв чай да пием при разстройство?

Какъв чай да пием при разстройство?

Kristina K.Kristina K.
Новак
14621
Какъв чай да пием при разстройство?

Първият признак на проблеми в храносмилателния тракт често включва един или повече от следните симптоми.

Симптоми на стомашно разстройство

- Диария;

- Подуване на корема;

- Киселини;

- Гадене и повръщане;

- Болка в корема;

Билковите чайове са много ефикасни при това състояние. Кои са подходящите билки, които могат да са ни от полза при стомашно разстройство?

1. Чай от женско биле

Сладкият корен е известен със своя отчетливо сладък, леко горчив вкус. Много форми на традиционната медицина са използвали това бобово растение за лечение на стомашно разстройство. Множество проучвания показват, че женското биле помага за заздравяването на стомашни язви, което може да предизвика симптоми като стомашна болка, гадене и лошо храносмилане - състояние, което причинява стомашен дискомфорт и киселини.

2. Чай от лайка

Чаят от лайка е лек, ароматен и често се смята за един от най-успокояващите видове чай. Често се използва за отпускане на храносмилателните ви мускули и лечение на проблеми като газове, лошо храносмилане, болест при движение, гадене, повръщане и диария или разстройство.

3. Чай от свещен босилек

Известен още като тулси, свещеният босилек е мощна билка, отдавна почитана заради лечебните си свойства. Въпреки че не е толкова често срещана като другите чайове, това е чудесен вариант за успокояване на разстроен стомах. Множество проучвания върху животни са установили, че свещеният босилек предпазва от стомашни язви, които могат да причинят широк спектър от симптоми, включително стомашна болка, киселини и гадене (32 доверен източник).

4. Чай от мента

Чаят от мента може да помогне за облекчаване на храносмилателния дистрес. Съдържа съединение, наречено карвон, което помага за намаляване на мускулните контракции в храносмилателния тракт. Чаят значително намалява стомашните болки, дискомфорта и подуването на корема при диария.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати