Пържолите, приготвени в Air Fryer, са толкова вкусни, колкото и тази, които печете на скара. Уредите Air Fryer са невероятни - използват циркулация на горещ въздух около храната ви, докато тя придобие хрупкав външен вид – точно като фритюрник, но с много по-малко мазнина.
Колко време отнема приготвянето на пържола в Air Fryer?
Времето за готвене в Air Fryer варира драстично при различните марки. Най-общо казано, готвенето трябва да отнеме някъде между 7 до 9 минути за алангле пържола и 10 до 14 минути за средно изпечена пържола.
Най-добрият начин да разберете кога вашата пържола е готова, е да използвате термометър за месо.
Как да си направим пържола за Air Fryer?
Съставки:
За Рибай стек или нюйоркска пържола с дебелина до 3 см.
1 чаена лъжичка зехтин
Сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Инструкции:
Стъпка 1: Подгответе пържолата
Започнете подготовката, като натриете пържолата със зехтина. Това не е необходима стъпка при готвене на пържола на скара или в чугунен тиган, но в Air Fryer повърхността на пържолата има най-голям шанс да се карамелизира и да създаде коричка, ако е покрита с мазнина. Поръсете пържолата обилно със сол и черен пипер. След това оставете подправената пържола да престои на стайна температура за около 15 минути.
Стъпка 2: Предварително загрейте Air Fryer-а
Някои видове Air Fryer имат настройка за пържола, но ние не препоръчваме да я използвате. Тези настройки не ви позволяват да персонализирате времето за готвене и може да са калибрирани за котлети, които отнемат повече време за готвене. Предварително загрейте на обикновена настройка до 200 °C Оставете Air Fryer-а да се загрее за около три минути, преди да продължите.
Стъпка 3: Готвене
Сложете пържолата в кошницата на Air Fryer-а и я гответе за около 7 до 9 минути за средно тънка пържола или 10 до 14 минути за средна, като най-вероятно ще се наложи да я обърнете в процеса на готвенето. Когато пържолата е готова, оставете я да изстине за 10 минути, преди да я нарежете и сервирате.
А ето как се правят най-вкусните:
Коментари