Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да приготвим перфектните пържоли за Нова година

Как да приготвим перфектните пържоли за Нова година

редакция:
Пламена M.Пламена M.
Джедай
2k
Новогодишни Пържоли
Подложка за готвене за фурна и барбекю  (комплект от 2 бр.)
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Подложка за готвене за фурна и барбекю (комплект от 2 бр.)
22.00 лв.

Когато посрещате гости на Нова година у дома, трябва да ги нагостите добре. Един от задължителните елементи на трапезата са сочните пържоли за Нова година. Няма нищо по-добро от това новата година да започне с вкусни и перфектно приготвени пържоли.

Мнозина залагат на свинското месо през новогодишната нощ. Приготвянето на перфектните свински пържоли е лесно, не не се удава на всеки. За да станат крехки, задължително условие е да бъдат предварително мариновани за няколко часа.

За да бъдат пържолите наистина перфектни, то заложете на котлети с кокал. Той придава допълнителен вкус на месото. Най-бързият начин за приготвянето им е на скара. Ако заложите на него, то не почиствайте мазнинките от месото. Те ще се стопят на скарата и ще му придадат сочен привкус. Пекът се не повече от 4-5 минути от страна.

Месото за вашите новогодишни пържоли не трябва да се соли предварително, тъй като солта го стяга. Поръсват се чак, след като се изпекат. Ако предпочитате по-тънки пържоли, то преди да се поставят в маринатата, трябва да се начукат. След като се свалят от нея, се оставят за 5 минути под капак.

Свински пържоли на Нова година

Сурова пържола за нова година

Необходими продукти: 6 бр. свински котлета с кокал

За маринатата: 1/3 кафена чаша бяло вино, 1 ч.л. Дижонска горчица, 1/4 глава стар лук, 1 скилидка чесън, 4 с.л. зехтин, 1/2 ч.л. чубрица, 1/2 ч.л. червен пипер, прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне: Продуктите за маринатата се смесват в купа. Лукът и чесънът се изстискват добре.

Котлетите се нареждат в тава и се поливат с маринатата. Оставят се за няколко часа. Леко се почистват от лука и чесъна. Изпичат се на силно загрята скара или барбекю.

Пържолите на скара се пекат по 4-5 минути от страна, ако не са начукани. Ако са предварително начукани, са им необходими по 3-4 минути от страна. Посоляват се и се прибират в съд с капак. Оставят се да починат 5 минути, за да дръпнат соковете и да останат сочни.

Към пържолите може да поднесете гарнитура от задушени картофи, зеленчуци и питие, с което да посрещнете Новата година.

Тъй като не можем да съберем всички рецепти в една статия, специално за вас подготвихме няколко колекции с подбрани рецепти за Нова Година, от които можете да избирате сами:

- предястия и мезета за Нова Година

- основни ястия за Нова Година

- десерти за Нова Година

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest