Има няколко методики, с които можем да подгреем старите пържоли и те да възвърнат апетитния си вид.
Стопляне на пържоли във фурна
Първият метод е да използваме фурната. Той отнема повече време, но чрез него вкусът на месото е по-добър. За нето трябва да загреем фурната предварително на 120°C. След това слагаме решетка в тава с необходимия размер, за да може топлината да циркулира свободно отвсякъде.
Слагаме пържолите върху решетката и когато фурната достигне необходимата температура, ги слагаме вътре.
Времето за затопляне е 20, като от време на време ги проверяваме и внимаваме да не изсъхне месото. Времето за подгряваме зависи и от дебелината на месото.
Подгряване на пържоли в микровълнова
Вторият метод е да подгреете пържолите в микровълнова. Чрез него времето за подгряване се скъсява много. За да не изсъхне месото, слагаме пържолата в дълбока чиния и я заливаме с малко бульон или малко сос.
По този начин ще се запази влажността в месото. Покриваме чинията с капак за микровълнова и затопляме за 30 секунди на средна температура. Обръщаме пържолата и я подгряваме за още 30 секунди.
Подгряване на пържоли в тиган
Има и още един начин за подгряване на старите пържоли - в тиган. Той трябва да е с незалепващо покритие. Наливаме малко бульон в него. Оставяме го да се загрее и добавяме пържолата. Подгряваме около минута. Тук благодарение на бульона на месото се придава допълнителна влага, като по този начин то не изсъхва и остава крехко и сочно.
А за да изглеждат старите пържоли още по-апетитно, винаги можем да направим един бърз сос, докато чакаме да се стоплят любимите ни телешки пържоли, пържолите от свински врат или крехки пилешки пържолки.
Коментари