Печеното месо е любимо ястие, което се комбинира прекрасно с различни салати като например: картофена салата, салата от зеле, зелена салата. Предлагаме ви някои салати, които могат да споделят чинията с крехко, сочно печено месо.
Най-добрите салати за печено месо и риба
1. Картофена салата
За тази рецепта ви трябват сварени картофи, омесени с масло, магданоз и лук, обилно поляти със зехтин и лимонов сок.
2. Салата с брюкселско зеле
Зелена салата с топинг от мед и горчица и смесена с малки брюкселско зеле - това е салата, която е перфектно допълнение и отлично се комбинира с печено говеждо месо.
3. Печено цвекло с козе сирене и орехи
Орехите и пикантното козе сирене превръщат сладкото печено цвекло във впечатляваща гарнитура, която изисква само 15 минути време за приготвяне.
4. Кленови глазирани моркови
Три съставки и 30 минути са необходими за приготвянето на тази цветна гарнитура. Кленовият сироп засилва естествената сладост на морковите, като балансира добре билковото и подправено печено телешко филе.
5. Салата от зелен фасул
Пресният зелен фасул със сладък карамелизиран шалот и пикантна италианска панчета извеждат зеленчуците на съвсем ново ниво. Насладете се на тази изискана салата с печено месо и чаша вино.
Когато похапвате риба, независимо дали я обичате приготвена на скара, на тиган или на фурна, имате нужда от освежаваща зелена салата. Най-подходящи са салатите с основа от маруля, айсберг, китайско зеле, бейби спанак и т.н.
Поднесете я обилно полята със зехтин и лимонов сок. Добавете любимите си зеленчуци към нея - домати, краставици, репички, царевица и т.н.
Отлични салати за месо и риба са още:
- оризови салати.