Gotvach.bg»Съвети»Колко време се варят агнешки дреболии?

Колко време се варят агнешки дреболии?

Колко време се варят агнешки дреболии?
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
Практичен аксесоар за вашия дом:
Презареждаща се електрическа помпа за вода, USB зареждане
40.00 лв.

От агнешки комплект се приготвят чудесни супи, дроб сарма, мусака и други. Комплектът включва - черва, шкембе, черен и бял дроб и ако имате късмет, може да има сърце и бъбреци.

Първо се започва с почистване на продуктите. Червата се обръщат, за да излезе мръсната част навън. Това се прави най-лесно с пръчка, дълга около 30 см. Нанизват се и краят на червото се обръща нагоре и се изтегля. Измиват се добре с топла вода, оцет и сода, за да се премахне лошата миризма. Изплакват се обилно на течаща вода и поставяме в голяма тенджера. Заливаме с подсолена вода и слагаме на котлона.

При варенето се получава пяна, която се обира с решетъчна лъжица и се изхвърля. За един агнешки комплект, тежащ около 1.5 кг се вари в 2 литра вода с 1 с.л. сол. След като заври, след 10-15 минути се изважда агнешкият черен дроб, защото ако се превари, става твърд и е като трици. Може да се пробва с вилица кога е готово месото, като се боде лесно карантията, се изважда и охлажда.

После се нарязва на парчета и всичко се разбърква да се смесят отделните видове месо. От един комплект може да приготвите 2-3 ястия. Затова може да замразите част от дреболиите във фризер и при нужда се изваждат.

Бульонът се прецежда през сито и е готов за агнешка супа или друга гозба. Агнешки дреболии може да се сварят и в тенджера под налягане, като времето за варене е по-малко, отколкото в обикновена тенджера на котлона.

В бульона може да се сложат и подправки като дафинов лист, зърна черен пипер, бахар и така ще имате по-вкусен и ароматен бульон. Когато тенджерата изпусне парата, се отваря капакът и дреболиите се изваждат и охладени се нарязват.

В тенджера по налягане времето за варене на агнешки дреболии е около 30-35 минути, но черният дроб варите отделно, защото ще се превари и ще стане сух.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен