Поколения българи свързват марулите с характерен горчив вкус, който остава на небцето дълго след като тя е сдъвкана и изядена. Всъщност противно на всеобщото мнение марулите не горчат, защото са стари, а защото отделят един вид мляко, откъдето идва и наименованието им на латински.
Горчивите съставки в марулите имат изключително здравословен ефект върху организма. Те чрез сложен биохимичен механизъм ускоряват метаболизма и улесняват освобождаването от токсините.
Ако все пак сте от хората, които не си падат по горчивия вкус, то е достатъчно да накиснете листата от маруля за 30 секунди във вряла вода, след което да ги оставите да киснат още 10 минути в студена.
същност горчивите съставки имат много здравословен ефект върху организма. По сложен биохимичен механизъм ускоряват обмяната на веществата и улесняват изхвърлянето на токсините от храните.
Коментари