Замразяването е популярен и удобен начин за съхранение на месо, особено подходящо, в случай че имате неочаквани гости, които идват ненадейно.
Помага също да съхраните вкусното ястие, от което ви е останало, и да не го пропилявате.
Можете да съхранявате както варено, така и неварено шкембе във фризера си.
Замразяването на шкембе е проста и лесна задача и помага за удължаване на срока му на годност.
Има обаче някои неща, които трябва да имате предвид, когато замразявате шкембе, без значение дали е сурово или варено.
Първо, никога не трябва да поставяте шкембе, което е все още е горещо, във фризера и трябва да се уверите, че се съхранява в херметически добре затворен контейнер или торба.
Ако месото е изложено на въздух във фризера, това ще намали неговото качеството.
Второ, трябва да разделите нарязаното сурово шкембе или ястие с шкембе на порции, така че да бъде по-безопасно и по-лесно да ги размразите и затоплите следващия път.
Когато прилагате тези съвети за замразяване на шкембе, имате най-подходящия начин за съхранение на това тлъсто месо. Ако се съхранява така, няма да има промяна в хранителните вещества и външния вид на шкембето.
То може да издържи до шест месеца във фризера, без да губи хранителните си вещества или вкусове.
Затова винаги слагайте дата върху торбичката или контейнера, в който го съхранявате.
Ако искате да го използвате на следващия ден, ще е добре да съхранявате шкембето в хладилник за не повече от един до два дни.
С размразеното шкембе може да приготвите перфектната шкембе чорба или шкембе в масло.
Коментари