Gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме шкембе?

Как да съхраняваме шкембе?

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94231894
Как да съхраняваме шкембе?

Замразяването е популярен и удобен начин за съхранение на месо, особено подходящо, в случай че имате неочаквани гости, които идват ненадейно.

Помага също да съхраните вкусното ястие, от което ви е останало, и да не го пропилявате.

Можете да съхранявате както варено, така и неварено шкембе във фризера си.

Замразяването на шкембе е проста и лесна задача и помага за удължаване на срока му на годност.

Има обаче някои неща, които трябва да имате предвид, когато замразявате шкембе, без значение дали е сурово или варено.

Първо, никога не трябва да поставяте шкембе, което е все още е горещо, във фризера и трябва да се уверите, че се съхранява в херметически добре затворен контейнер или торба.

Ако месото е изложено на въздух във фризера, това ще намали неговото качеството.

Второ, трябва да разделите нарязаното сурово шкембе или ястие с шкембе на порции, така че да бъде по-безопасно и по-лесно да ги размразите и затоплите следващия път.

Когато прилагате тези съвети за замразяване на шкембе, имате най-подходящия начин за съхранение на това тлъсто месо. Ако се съхранява така, няма да има промяна в хранителните вещества и външния вид на шкембето.

То може да издържи до шест месеца във фризера, без да губи хранителните си вещества или вкусове.

Затова винаги слагайте дата върху торбичката или контейнера, в който го съхранявате.

Ако искате да го използвате на следващия ден, ще е добре да съхранявате шкембето в хладилник за не повече от един до два дни.

С размразеното шкембе може да приготвите перфектната шкембе чорба или шкембе в масло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати