Gotvach.bg»Съвети»Как да обелим лесно тиквички

Как да обелим лесно тиквички

Как да обелим лесно тиквички

Тиквичките са нискокалорични зеленчуци с високи хранителни стойности. Освен че са изключително полезни, те притежават вкусови качества, които ги нареждат на ключово място в света на кулинарията. Това не е никак случайно, тъй като те са главен герой в едни от най-вкусните готварски рецепти.

Тези зеленчуци предлагат разнообразни методи за приготвяне. Независимо кой от тях избирате, съществува едно задължително условие преди етапа на готвене и това е обелването. Ето как можете да обелите тиквичките лесно и ефективно:

Обикновено степента на трудност на обелването зависи от зрелостта на тиквичките.

Ако те са млади, то трябва да се снабдите с нож, дъска за рязане и зеленчуков белач. Първо измивате добре тиквичките, след което започвате да белите нейната кора на ивици. Извършвайте обелването да бъде последователно, от единия край до другия. Трябва да белите тиквичките максимално равномерно и тънко, за да не изхабите част от продукта. Накрая отстранявате дръжката.

Зрелите тиквички създават по-висока трудност при обелването.

Въпреки това, начинът на обелване е сходен, като е препоръчително да използвате белачка, защото ножът ще създаде допълнително затруднение и има голяма вероятност да отрежете от самия зеленчук.

Извършвайте беленето на тиквичките равномерно и последователно. Като алтернатива можете да използвате и нож, но той трябва да бъде добре изострен.

С добре почистените зеленчуци може да приготвите:

- пълнени тиквички;

- ориз с тиквички;

- пържени тиквички.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен