Как се прави фъстъченото масло?
How is Peanut Butter Made?Kako se pravi puter od kikirikija?
gotvach.bg»Съвети»Как се прави фъстъченото масло?

Как се прави фъстъченото масло?

Как се прави фъстъченото масло?

Фъстъченото масло е продукт, който всеки свързва с неотразимия вкус. То е подходящо за самостоятелно консумиране или като допълнение към друго ястие.

Вкусът на маслото се дължи на неговата основна съставка, а именно така познатите фъстъци, на които никой човек не може да устои.

Най-голямото предимство на фъстъченото масло е, че то може да се приготви изцяло в домашни условия, при това бързо и лесно.

Ето как се приготвя фъстъчено масло

За целта са ви необходими около 200 г фъстъци, 1 ч.л. сол и 2 с.л. олио.

Приблизително ще се нуждаете от 80 минути за приготвянето на маслото, като 60 минути отделяте за печенето на фъстъците, около 10 минути за тяхното белене и още 10 за тяхното пюриране.

Първата стъпка от приготвянето е изпичането на самите фъстъци, които трябва предварително да навлажните, посолите и разбъркате. След това ги поставяте в предварително загрята фурна на 150 °C, като ги изпичате в продължение на час.

Ако търсите по-лесен вариант, то тогава можете да използвате вече изпечени фъстъци или изпържени такива.

Когато фъстъците изстинат, ги обелете и ги смелете в блендер с малко олио. Когато разбиете фъстъченото масло до гладка смес, то е готово. За допълнителен вкус можете да добавите други съставки или аромати като ванилия или мед.

А приготвеното фъстъчено масло може да използвате за направата на още вкусотии като:

- сладки с фъстъчено масло;

- десерти с фъстъчено масло;

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
Общо гласували: 1
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати