Gotvach.bg»Съвети»Как да съхраняваме сушени подправки

Как да съхраняваме сушени подправки

EvgeniaEvgenia
Мастър Шеф
94265
Как да съхраняваме сушени подправки

Съхранявайте вашите билки и подправки на хладно и сухо място. Идеалната температура е тази, която остава сравнително постоянна, средно около 21°С.

Съхраняването на подправките трябва да бъде далеч от всякакви преки източници на топлина. Доброто място за съхранение на тъмно и далеч от топлината, ще запази подправките ви сухи.

Бъдете внимателни и когато добавяте подправки към гозбите си.

Изкушаващо е да изсипете подправки в над тенджерата и със сигурност това се прави от време на време, но за съжаление може да повлияе на качеството на подправките с течение на времето.

Когато държите подправките си отворени над печката, вие ги излагате на топлината и парата, издигаща се от гозбата ви, и това може да причини кондензация вътре в контейнерите за подправки.

По-добре е да изсипете подправките в дланта на ръката си или върху лъжица и далеч от котлона. Едва след това да ги добавите към ястието си.

В какво да съхранявате подправките си?

Някои хора предпочитат кехлибарени буркани с херметични капаци. Други предпочитат да използват малки стъклени буркани с херметически затворени капаци, които лесно могат да бъдат прибрани в чекмедже или шкаф.

Някои хора просто ги държат сушните подправки в запечатващи се торби. Ако не сте сигурни колко дълго сте съхранявали билките и подправките в шкафа си, направете бърз тест за аромат.

Ако не можете да усетите мириса им - време е да ги изхвърлите. Купувайте само количество, което смятате, че можете да изразходвате бързо, като 6 месеца е доста добра времева рамка за съхранение на билки и подправки.

Така винаги ще имате под ръка сминдух за вкусна боб чорба или ароматна чубрица за любимите пържени кюфтета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен