Gotvach.bg»Съвети»Как да си направим фреш от портокал?

Как да си направим фреш от портокал?

Мариана В.Мариана В.
Джедай
3109
Как да си направим фреш от портокал?

Портокалите са едни от най-полезните цитрусови плодове. Те са богати на захари, лимонена киселина и витамин A, витамин C и витамин E. Именно благодарение на витамин C организмът ни усвоява въглехидратите, мазнините и протеините.

Освен това витамин C, който е познат и като аскорбинова киселина, има способността да укрепва кръвоносните съдове и ускорява заздравяването на рани.

Витамините и микроелементите, които се съдържат в портокалите, способстват за намаляване на отоците по тялото, преодоляване на обща слабост, влошено храносмилане, бронхиални инфекции и др.

Добрата новина е, че полезните свойства на портокалите се запазват и при приготвянето на фреш от портокал. Има много начини за приготвяне на фреш от портокал – от обикновеното изстискване на плода с помощта на преса за цитруси, до приготвянето на фрешове с кафява захар или мед.

Може да си приготвите фреш от портокал като просто изстискате добре измитите портокали и ги смесите с малко вода и мед или друг пресен сок. Но можете да приготвите фреш с портокали, в който сте сложили и корите им, които по правило също са пълни с полезни вещества.

За целта ви трябват 4 големи портокала, които се заливат с вряла вода, за да се отстрани восъка по корите им. След това портокалите се изсушават и прибират във фризер, където трябва да се замразят 6-8 часа.

След това портокалите се нарязват и смилат в кухненски робот или блендер, заливат се с 3 л студена преварена вода и се остават за около 10 минути. Получената смес се прецежда през гевгир е се добавя още 6 литра вода, 800 г кафява захар или 500 г мед, както и 30 г лимонена киселина.

Портокаловият фреш се разбърква и се разпределя в стъклени бутилки, които трябва да се съхраняват в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
Общо гласували: 3
51
41
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен