Пилешките шийки са част от пилето, която много често е пренебрегвана и се използва по-скоро за храна на кучето, отколкото да се използва за приготвянето на ястия. Оказва се,че те спокойно могат да се използват за направата на вкусни гозби? В какви точно ястия обаче да използваме пилешките шийки?
Те могат да се готвят по много различни начини – да се пекат във фурната, да се приготвят с ориз, на супа, с масло. Те обаче първо трябва да се сварят, след което се използват за направата на конкретната рецепта. С ориз се приготвят много лесно – просто ги сварявате, смесвате с почистен и измит ориз, добавяте морков и чушка, заливате с вода, овкусявате и печете до готовност.
Пилешките шийки пържени с масло също са много вкусни. Сварете ги първо, поръсете ги с малко пипер и ги изпържете в загрятото масло. След това в оставащото масло сложете червен пипер и залейте изпържените шийки.
Поднесете с гарнитура по избор и имате страхотно и лесно мезе за бирата. Може да ги направите печени с прясно зеле, както и да направите супа от тях, в която има различни зеленчуци. Вижте и две идеи за приготвянето на пилешки шийки: Супа с пилешки шийки и Печени пилешки шийки.
Коментари