Кексът е един от любимите български десерти и няма домакиня, която да не разполага със своя любима и изпитана рецепта за кекс. Но според повечето от тях продуктите се налага да се разбъркван с миксер, който да разбие по-добре съставките.
Безспорно миксерът е от онези уреди, които улесняват живота на домакините, но всепак има и много домакинства, които по една или друга причина не го ползват. Ако и вие сте от тях, не бива да се притеснявате, защото има достатъчно рецепти за приготвяне на кекс без миксер.
При приготвянето на кекс без миксер се спазва правилото, което важи и при приготвянето на мъфини – сухите и течните съставки се приготвят по отделно, след което се смесват и разбъркват добре.
Рецепти за кекс без миксер може да намерите на нашия сайт. След объркването и смесването на сухите и мокрите съставки, те се разбъркват с домакинска тел или обикновена вилица.
Ще ви направи впечатление, че сместа за кекс без миксер е една идея по-рядка от стандартната смес за кекс.
Кексът се пече както и останалите видове кексове – в предварително загрята умерена фурна (170-180 градуса) до суха клечка, обикновено около 20-25 минути. След изстиване може да се глазира с шоколадов кувертюр или да се поръси с пудра захар.
Коментари