Как се прави капучино?

Как се прави капучино?
Снимка: gotvach.bg

Капучиното е една от най-известните италиански напитки. Приготвя се от кафе и мляко. Според истинските познавачи капучиното трябва да съдържа 25 мл еспресо и 125 мл студено мляко, което е разбито на пара – при този процес млякото се нагрява от 4 градуса до цели 55 градуса.

Млякото за хубавото капучино трябва да е краве, прясно и да бъде с около 3.5 % масленост. Млякото за капучиното се разбива в подходящ съд от неръждаема стомана, за да няма примеси от никакви други аромати. Това общо взето са най-важните правила за приготвянето на капучино. Вижте и как да си го приготвите стъпка по стъпка: Направете 1 к.ч. горещо еспресо. Сипете го в по-широка чаша, така че заеме около една четвърт от обема ѝ.

Затоплете 0.5 ч.ч. мляко и го сипете вътре. Разбъркайте добре. Още половин чаша мляко се подгрява чрез приставката за пара на кафемашината, докато се образува пяна и не стане гъсто като крем.

Изсипете полученият крем върху кафето. Може дори да се опитате да направите някаква формичка – сърце, листо или др. По желание поръсете с малко канела и поднесете веднага. Капучиното трябва да се изпие веднага, още преди да е спаднала пяната.

Рейтинг

3
Общо 2 гласували
5 0
4 0
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати