gotvach.bg»Съвети»Авокадото плод или зеленчук е?

Авокадото плод или зеленчук е?

Авокадото плод или зеленчук е?

Авокадото играе незаменима роля в кулинарния свят. Това се дължи на изключително полезните му вкусови и хранителни качества, които го нареждат сред най-широко използваните продукти в различни рецепти.

Авокадото има богат състав от фибри, антиоксиданти, витамини и здравословни мазнини. То има редица полезни свойства, а неговият вкус предлага широко предложение в различни солени и сладки рецепти.

Нестандартният вкус на основата за гуакамоле е и основната причина да съществуват разногласия по отношение на неговия вид – дали авокадото е плод или зеленчук.

Отговорът на този въпрос:

Макар че авокадото няма типичния сладък вкус, характерен за плодовете, то все пак е официално определено като плод. Според ботаниците авокадото има всички основания да се определя като плод, но основната е, че то е месесто, сравнително сладко и расте на дърво.

Произходът на авокадото е мексикански и то се отглежда като плод на дърво. Има кремообразна сърцевина, характерен зелен цвят и неравна грапава обвивка.

Въпреки специфичният вкус на авокадото, този плод може да бъде чудесна съставка за приготвяне на супи, сосове, глазури, салати и почти всякакъв тип ястие.

Именно специфичните вкусови качества превръщат авокадото в един от най-популярните и универсални плодове в кулинарията, с които се приготвят здравословни салати, вкусни разядки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати