Gotvach.bg»Съвети»Как да омекне авокадото по-бързо?

Как да омекне авокадото по-бързо?

MarianeMariane
Джедай
254955
Как да омекне авокадото по-бързо?

Авокадото е древен плод, познат на човечеството от почни 10 000 години. За жалост той стъпва на българския пазар преди едва десетилетие и все още мнозина на се опитали невероятно вкусния плод с голяма костилка.

Въпреки че не е характерен за нашите географски ширини, авокадото все по-често присъства на трапезата ни. Плодът е отличен източник на витамин К, освен това е богат на минарелите мед и калий. Авокадото има нисък индекс на гликемично зареждане и на практика не влияе върху инсулина.

За да си приготвите песто с авокадо, гуакамоле или разядка с авокадо, то трябва да е добре узряло. Добре узрялото авокадо има наситен зелен цвят, лъскава кора без пукнатини или черни кора.

Какво да правим ако обаче сме си купили неузряло авокадо? Това не е болка за умиране. Достатъчно е да оставите плода за няколко дни на сухо и проветриво място със стайна температура. То ще омекне и ще бъде готово да изиграе главната роля във вашата салата с авокадо.

Прочети също с кои храни се комбинира авокадото и как се бели авокадо.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 2
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен