За да обелите лесно авокадо, трябва да си вземете добре узряло и меко. Разполовявате с ножа плода и отделяте двете части. Костилката може да отстраните, като забиете рязко по дължина нож в нея и с леко издърпване тя съвсем лесно се вади.
Ако авокадото е добре узряло, може лесно да отстраните месестата част с издълбаване с лъжица. Друг вариант е да изрежете с върха на ножа месестата част на плода на вертикални и хоризонтални линии - да стане решетка.
Притиснете след това кората нагоре, така че плодовете да излязат и да се отделят едно от друго. Отново с помощта на лъжица или нож нарязаните квадратчета авокадо се режат много лесно.
В някои страни просто хващат зрялото авокадо и го притискат в ръката си, така че костилката сама излиза от горната част на плода.
Ако обичате авокадо, не забравяйте да опитате някоя от следните рецепти с авокадо:
- гуакамоле;
- или други разядки с авокадо;
Коментари